AKTUELNO

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković rekao je danas da mu je žao zbog situacije sa korona virusom i da svi moraju da budu odgovorni i slede uputstva.

"Žao mi je zbog nastale situacije, zbog 75. rođendana Zvezde, ali moramo da pratimo uputstva i budemo odgovorni. Socijalna odgovornost i inteligencija moraju da izađu u prvi plan jer vidimo šta se dešava svuda oko nas. Moramo da budemo spremni na sve i dobro slušamo šta nam kažu", rekao je Stanković na konferenciji za novinare.

Zvezda će sutra od 18.00 na stadionu "Rajko Mitić" igrati protiv Napretka u 26. kolu Super lige Srbije.

Utakmica će se igrati pred praznim tribinama zbog pandemije korona virusa.

"Ne znamo kakav će tok biti dalje što se tiče samog fudbala. Svi o tome razmišljaju i daće nam prave odgovore i smernice kako to treba da bude i mi to treba da poštujemo. Nisam kompetentan da dajem odgovore o ovoj situaciji. Imamo ljude koje ćemo da slušamo, koji će nam davati odgovore na pitanja, kako treba da se ponašamo. Ako su naši roditelji i dedovi za nas uradili sve što su mogli da imamo bolju budućnost, tako mi moramo nešto da uradimo za njih. Ako traže od nas da ne idemo u gužve, da ne bismo doneli njima u kuću, to je jedna od odgovornosti. Moji roditelji imaju po 65 godina", kazao je Stanković.

On dugo godina živi u Italiji, gde je najveće žarište COVID19 u Evropi. Tamo su mu trenutno supruga i jedan od sinova.

"Znam šta se dešava u Italiji i kako se odvija, tamo su mi supruga i srednji sin. Oni su u polukarantinu, ozbiljno su shvatili. Milano je bukvalno prazan grad", naveo je Stanković, koji je upitan i za članove stručnog štaba Zvezde koji su Italijani.

"Prate situaciju iz dana u dan. Dobijaš informacije šta se dešava, to se menja iz sata u sat. Momci su okej, njihove familije su okej, dugo nisu bili u Italiji", dodao je Stanković.

Kada je reč o samoj utakmici sa Napretkom, Stanković je rekao da će Zvezda igrati sa dva napadača.

"Gledam da izvedem funkionalan tim za svaku utakmicu, nekad će biti jedan, nekad dva, a nekad i tri, zavisi od protivnika. Dolazimo iz lepe utakmice u Šapcu. Studirali smo Napredak, dolaze sa svojim idejama. Uz dužno poštovanje svim ekipama, imamo svoj cilj i zadatke od kojih nećemo odustajati", rekao je Stanković.

Crveno-beli protiv Napretka neće moći da računaju na Milana Rodića i Ričmonda Boaćija, dok su ostali igrači spremni.

Zvezda zbog praznih tribina neće proslaviti 75. rođendan, već će to biti organizovano prvom sledećom prilikom kada to bude moguće i dozvoljeno.

Klub je objavio da će nastaviti da prodaje ulaznice iako navijači neće moći da prisustvuju utakmici jer prihod od njih ide za pomoć klinici u Tiršovoj kao i obnovi manastira na Kosovu i Metohiji.

#Dejan Stanković

#FK Crvena Zvezda

#Rođendan

'