AKTUELNO

Iako su izabranici Dejana Stankovića bili bolji rival tokom čitavog meča, utakmica je završena bez pobednika i bez golova.

19. 61- Pogrešno je procenio loptu golman gostiju, Ivanić je uspeo da stigne do nje i da šutira iz "mrtvog ugla", ali samo u spoljni deo mreže.

19.59 - Prošao je Gobeljić po desnoj strani i zapretio, ali lopta završava u naručju golmana gostiju.

19.57 - Sedam minuta nadoknade na današnjem meču, uslovljena izmenama i prekidom zbog bakljade. Imaju izabranici Dejana Stankovića još toliko vremena da pronađu put do mreže Partizana.

19.50 - Poslednju izmenu na meču pravi Dejan Stanković. Na terenu je Mirko Ivanić, a van igre izašao je Željko Gavrić.

Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

19.41 - Druga izmena u Partizanu, prva prinudna. Umesto Sejdube Sume u igri je Aleksandar Šćekić.

19.40 - Ponovo prinudnu izmenu pravi Dejan Stanković. Na terenu je Radovan Pankov, a van igre izašao je Milan Rodić koji se požalio na povredu.

19. 41 - Žuti karton za Rodića. Milan Rodić je drugi fudbaler Zvezde u beležnici sudije Lukića! Sa leđa je povlačio Stevanovića.

Foto: Pink.rs

19.30 - Pokušao je Natho udarcem sa ivice kaznenog prostora da iznenadi Borjana, ali nije uspeo u tome.

19.28 - Sudija Lukić je pokazao novi žuti karton, opomenuta je klupa crno-belih.

19.26 - Fenomenalna prilika za Vukanovića Izveo je korner Ben, Degenek je glavom spustio loptu u peterac, ali udarac našeg napadača završava pored stative.

19.25 - Prekid zbog bakljade grobara je trajao pet minuta.

19.17 - Šutirao je Sadik sa dvadesetak metara, ali lopta odlazi pored gola. Bakljada na južnoj tribini

19.15 - Prva izmena u Partizanu. Umesto Lazara Markovića u igri je Filip Stevanović. 

18. 45 - Kraj prvog poluvremena. Konkretniji su bili izabranici Dejana Stankovića u prvih 45 minuta meča, ali bez golova se odlazi na odmor.

Konkretniji su bili izabranici Dejana Stankovića u prvih 45 minuta meča, ali bez golova se odlazi na odmor.

Foto: Pink.rs

18.40- Skraćeni korner za PartizanSadik je iznudio prekršaj. Natho je centrirao, Zvezda dobro intervenisala. Usledila je kontra Zvezde, ali je Nikolić loše završio akciju.

18.38 - Odlične prilike za crveno-bele. Prvo je Ben šutirao, ali pogodio Asana koji se našao u bloku, a onda je Gavrić iz izgledne pozicije sa penala šutirao preko gola.

18.34 - Prinudnu izmenu pravi Dejan Stanković. Na terenu je Aleksa Vukanović, a van igre izlazi povređeni Ričmond Boaći.

18.30 - Ponovo Gavrić driblinzima muči defanzivce Partizana. Sjajno je prošao dvojicu fudbalera gostiju, ali Pavlović uspeva da izblokira njegov udarac.

18.26 - Zapretili su i crno-beli, ali Rodić i Borjan bez problema to zaustavljaju.

18.22 - Pavkov na zagrevanjuU ranoj fazi je Dejan Stanković poslao Pavkova i Pankova na zagrevanje.

18.21 -Opasan šut Petrovića, Ben je bio blizu, ali je Stojković odlično reagovao i odbranio ovaj šut 

18.14 - Gavrić je pokušao iz velike daljine, ali Stojković lako hvata loptu

18.13 - Žuti karton za Dušana Jovančića. Zvezdin veznjak je s leđa zadržao Sadika i zasluženo "požuteo".

18.11- Stojković zaustavlja napad ZvezdeRodić je centrirao sa leve strane, Stojković intervenisao ispred napadača Crvene zvezde.

18.09 -Prvi korner za PartizanSadik je uleteo u šesnaesterac, od svega korner za crno-bele. 

18.08 - Prvi opasniji napad Partizana. Suma je ušao u šesnaesterac, ali nije uspeo da uputi šut ka golu.

18.06 - Prvi korner za Zvezdu. Boaći pravi velike probleme odbrani Partizana. Driblingom je izbacio Pavlovića i centrirao, ali se Ostojić našao ispred Bena i poslao loptu u korner.

18.03 - Boaći pokušao da pronađe Bena koji je utrčavao u prazan prostor, ali nešto brži pas.

18.01 - Crvena zvezda napada ka severnoj strani, Partizan ka južnoj

18.00 - Početak meča

17.30 - Na stadionu "Rajko Mitić" došlo je do sukoba dve zaraćene frakcije Partizanovih navijača. Veća grupa huligana sa južne tribine zaletela ka "kavezu" u kojem je smeštana grupacija "Zabranjeni", pa je došlo do obračuna. Srećom nije bilo direktnog kontakta zbog ograde koja deli dva sektora.

Foto: Pink.rs

17.00 -U odnosu na najavljene timove, jedina izmena je u Partizanu gde će Lazar Marković od prvog minuta biti u startnoj postavi umesto Lazara Pavlovića koji je bio najavljen.

CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Gobeljić, Milunović, Degenek, Rodić – Petrović, Jovančić – Ben, Nikolić, Gavrić – Boaći PARTIZAN (4-2-3-1): Stojković - Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević - Zdjelar, Natho - Marković, Suma, Asano - Sadik.

Derbi je ovog puta izazvao veliku gužvu u Beogradu. Policije ima na svakom ćošku, a ceo krug oko stadiona praktično je blokiran. Autokomanda je izvesno vreme bila potpuno blokirana - saobraćaj je bio obustavljen, a prolaz je zabranjen i pešacima.

Foto: Pink.rs

16.30 - Dva velika prijatelja Dejan Stanković i Savo Milošević po prvi put će se danas naći oči u oči kao treneri. Igrali su zajedno u reprezentaciji, ali i jedan protiv drugog kao igrači.

#Derbi

'