AKTUELNO

Najvažnija utakmica u srpskom fudbalu, večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana, igra se večeras 162. put u prvenstvu.

Zvezda na stadionu "Rajko Mitić" dočekuje crno-bele sa 11 bodova prednosti i sa novim trenerom Dejanom Stankovićem.

"Derbi je uvek donosio mnogo iznenađenja, gde god odem pitaju me što Zvezda nije igrala dobro na prethodnim derbijima, a imala je ozbiljnu sezonu. Možda jednostavno nije 'legla' utakmica, možda je protivnik imao motiv više", rekao je Stanković na konferenciji za medije i dodao kako veruje da će pobednika i ovaj put odlučiti "sitnice".

Stanković je poručio da je nemoguće napraviti paralelu između rimskog, milanskog i beogradskog derbija.

"Imao sam sreću da sam igrao sva tri. Milan - Inter je spektakl u svakom smislu, Roma - Lacio je s puno tenzije, dve nedelje pre i posle utakmice se ne izlazi iz kuće, bez obzira kakav je rezultat. Ipak, ovaj naš je poseban, igraš ga prvo kao navijač, pa kao igrač i sad kao trener. Derbi je svetinja, tako će i ostati za mene", naglasio je Stanković.

Strateg Partizana Savo Milošević poručio je da je ekipa spremna za novi izazov s večitim rivalom.

"Pričao sam da je naša najveća snaga što smo sačuvali tim, uz dva nova igrača i da to treba da predstavlja određeni kvalitet. Sa sigurnošću ne mogu da kažem šta očekujemo od Zvezde. Analizirali smo dve utakmice i odlaskom Marina znali smo da će koncept igre biti promenjen", izjavio je Milošević.

Prema njegovim rečima, videli su šta je to otprilike zamislio Stanković.

"Pokušaćemo da se adaptiramo na Zvezdin nivo igre. Oslanjamo se na sebe, treba da se vratimo na nivo igara iz evropskih utakmica i da iskoristimo individualni kvalitet", rekao je Milošević.

Utakmica između Crvene zvezde i Partizana igra se od 18 sati.

#Crvena Zvezda

#Partizan

#Večiti derbi

'