AKTUELNO

Fudbalski menadžeri Nikola Damjanac, njegova supruga Sanja, Fali Ramadani i njegova supruga Hajke Sabine Ramadani nalaze se pod istragom španskih vlasti zbog sumnje da su utajili porez.

Povodom celokupne situacije oglasio se i Nikola Damjanac, koji je rekao da on i njegova supruga nisu uhapšeni.

- Nije istina da sam uhapšen, nalazim se u Rimu na poslovnom sastanku, a moja supruga je sa decom u Beogradu. Ne zelim da komentarišem medijske spekulacije objavljene ovih dana, naša agencija je radila sve u skladu sa propisima što će se i dokazati- potvrdio je Damjanac za "Telegraf". 

Španski mediji takođe navode da je u velikoj akciji Tužilaštva i "Civilne garde" uhapšeno pet osoba čiji identitet nije potvrđen.

Nakon prvih vesti o tome da su vlasti Španije ušle u trag nepravilnostima u poslovanju Ramadanija i Damjanca, danas su isplivali novi detalji, kao i udarna informacija o hapšenju dvojcie agenata, koja se ispostavila kao netačna

Prema navodima brojnih medija, pošto su informacije "curile" na sve strane, Ramadani, Damjanac i njihove supruge su na udaru vlasti zbog neplaćenog poreza na luksuzne nekretnine.

Rumunski portal "The Black Sea" koji je partner "Footbal Leaks"-a objavio je da su Ramadani i Damjanac u svrhu kupovine nekretnina osnovali preduzeće "SL Majorka Aleksa Terza" i preko njega kupovali stanove, jahte i ostali luksuz.

Ovo preduzeće trenutno je likvidirano, a poslovi su se u ovoj kompaniji vodili na supruge dvojice agenata Hajku Sabin i Sanju Damjanac.

Centar istrage, kako navode lokalni mediji, je kupovina ekskluzivnih nekretnina na Majorci koju su dvojica agenata, preko posebne firme, gorepomenute, počela 2017. godine. Porsekim vlastima Španije nije promaklo oko deset miliona evra koji su u Španiju stigli preko mreže kompanija koja je "bila osmišljena da se spreči dolaženje do traga tog novca".

#Hapšenje

#sportisti

'