AKTUELNO

Fudbaleri Lajpciga pobedili su večeras u Londonu domaći Totenhem sa 1:0, u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona.

Jedini gol postigao je Timo Verner u 58. minutu iz penala. Lajpcig je na početku bio bolji, imao je u drugom minutu prilike preko Vernera i Anhelinja, posle čijeg šuta je golman londonskog tima izbio loptu u stativu.

U osmom minutu Totenhem je zapretio preko Stivena Bergvejna, ali je golman Lajpciga Peter Gulači dobro intervenisao.

Foto: Tanjug AP/Matt Dunham

Nemački tim propustio je šansu u 17. minutu kada je Patrik Šik glavom poslao loptu pored stative. Verner je bio u šansi u 36. minutu, izbio je sam pred golmana Uga Ljorisa, koji je odbranio i izbacio liotu u korner.

Totenhem je počeo poluvreme pokušajem Lukasa Moure, koji je odbranio golman gostiju, a ubrzo je na drugoj strani loptu pored gola poslao Bergvejn.

U 56. minutu dosuđen je penal za Lajpcig, posle duela Bena Dejvisa i Kondara Lajmer. Strelac je bio Verner u 58. minutu.

Foto: Tanjug AP/Matt Dunham

U 73. minutu slobodan udarac za Totenhem dobro je izveo Đovani Lo Selso, golman gostiju je uspeo da odbrani i izbio je loptu u stativu.

Domaći su napadali u završnici, ali nisu uspeli da postignu gol. U 85. minutu iz slobodnog udarca pokušao je Erik Lamela, dok je četiri minuta kasnije Lukas pokušao glavom, ali je lopta otišla preko gola.

Revanš utakmica igra se 10. marta u Nemačkoj.

#FC Lajpcing

#FC Totenhem

#Liga šampiona

'