AKTUELNO

Reprezentativac Argentine i kapiten Barselone Lajonel Mesi najplaćeniji je fudbaler na svetu, objavili su dana španski portali, pozivajući se na francuski sportski list "L'Ekip".

Argentinac zarađuje skoro duplo više od napadača Juventusa Portugalca Kristijana Ronalda - Mesi je prvi na listi desetorice najbolje plaćenih fudbalera sveta sa mesečnom bruto platom od od 8,3 miliona evra, dok je Ronaldov mesečni bruto prihod 4,5 miliona evra.

Sledi ih napadač Pari Sen Žermena Brazilac Nejmar sa 3,06, koji je ujedno i najbolje plaćeni fudbaler u Francuskoj, s obzirom da je njegov klupski drug i francuski reprezentativac Kilian Mbape na 10. mestu sa 1,73 miliona.

Sudeći po listi koju je objavio "L'Ekip", najbolje su plaćene zvezde španske Primere jer među prvih 10 čak šestorica prvotimaca španskih klubova Barselone, Reala i Atletiko Madrida.

Prema pisanju francuskog sportskog lista "L'Ekip", najplaćenijih 10 fudbalera sveta su: Lajonel Mesi (8,3 miliona evra), Kristijano Ronaldo (4,5), Nejmar (3,06) Antoan Grizman i Luis Suarez (3), Geret Bejl (2,5), Eden Hazard (2,5), Filip Kutinjo (2,3), Aleksis Sančez (2,28) i Kilijan Mbape sa mesečnom broto platom od 1,73 miliona evra.

#Leo Mesi

'