AKTUELNO

Sportski direktor Crvene zvezde Mitrar Mrkela izjavio je da klub radi na odlasku dvojice fudbalera, da će se o zdravstvenom stanju Seku Sanoga sve za nekoliko dana, kao i da bi želo da El Fardu Ben ostane, ali da je prepreka novac koji traži.

"U slučaju da neko ode, biće dolazaka", rekao je Mrkela i dodao da su u toku razgovori sa Benom i da se u klubu nadaju da će biti završeni Benovim ostankom.

"Postoji obostrana zainteresovanost da se ugovor potpiše, trenutno je razmimoilaženje u tome što Ben traži veću platu od one kuju mu je Zvezda ponudila. Razgovaraćemo dalje, i nadam se dogovoriti", rekao je Mrkela,

Na pitanje da li će imati minutažu ako ne produži ugovor, Mrkela podseća da je Zvezda pre godinu i po dana pokazala da se prema igračima ne odnosi na taj način, već po potrebama Crvene zvezde.

"Videli ste to na primerima Donalda i Le Taleka", dodao je Mrkela.

Kako dodaje, Ben je opravdao ulaganje, igrao je odlično i ponašao se profesionalno.

"Voleo bih da ostane u Zvezdi ako treba i do kraja svoje karijere, jer je sjajan igrač i čovek", rekao je Mrkela i ponovio i da i Ben isto želi.

Mrkela kaže da se ovih dana očekuju rezultati magnetne rezonance koja će tačno reči koliko je ozbiljna povreda Sanoga, koji je planiran da bude važna karika u timu.

"Sanogo je dobio jak udarac i vratio se u Beograd gde će nastaviti lečenje i rad sa kondicionim trenerom. Stepen povrede znaćemo kada splasne hematom", rekao je Mrkela.

Na pitanje da li trener Dejan Stanković ima još neku želju osim Sanoga kaže da uvek postoje promene kada dođe novi trener.

"Stanković ima svoje želje, ali nije sve moguće sprovesti još u ovom prelaznom roku. Radimo i trudimo se, tu je tek 20 dana. Igrači su dobili ogroman broj informacija i usvajaju ih. Mislim da je prvo poluvreme protiv Ludogoreca ono čemu se teži i kako bi Zvezda trebalo da izgleda".

Mrkela ističe da su mladi igrači ostavili jak utisak na njega i da su napravili ogroman napredak u poslednjih šest meseci.

"Nikolić je i letos bio planiran za veću minutažu, ali se nažalost povredio. Složio bih se sa Zvezdanom Terzićem da su oni u ovom trenutku naši najbolji igrači, bar na prirpemama", rekao je sprotski direktor.

Prema njegovim rečima, tokom zime je bilo ponuda i za Milana Pavkova i za Ričmonda Boaćija, ali one nisu zadovoljile očekivanja kluba.

#Crvena Zvezda

#Dejan Stanković

#Mitar Mrkela

'