AKTUELNO

Sati provedeni na terenu i ulaganje u naporne treninge su besmisleni ukoliko, zbog nepravilnog režima ishrane, fali energija. Većina fudbalera Partizana toga je i svesna, međutim...

Profesionalno bavljenje sportom zahteva odgovornost sportiste prema svom telu i organizmu, mnogo odricanja, pažnje, ali i snage da se ne poklekne pred "slatkim izazovima".

Međutim, opšte je mišljenje da se sprski sportisti i ne hrane baš zdravo, pa u pojedinim slučajevima posežu za ukusnim, ali nezdravim jelima. Burek, pica, kroasani, kolači, gazirana pića... Sve ovo neretko im je na meniju, a nikako ne bi trebalo!

Tako smo saznali da je fudbaler Partizana Đorđe Ivanović danas za doručak pojeo – kriške hleba sa čokoladnim kremom! Ovo je, složiće se mnogi nutricionisti, praktično greh! Međutim, Ivanović je nastavio da priča i uspeo da se "opere".

Foto: Printscreen Instagram/partizanbelgrade

- Inače se trudim da jedem zdravo, ali sam jutros morao da probam krem, rekli su da je mnogo dobar - rekao je Ivanović.

Inače, kako kaže, najčešće jede belo meso, čorbice, salate i uglavnom povrće.

I Nemanja Miletić je jedan od onih koji nisu mogli da odole slatkišima i koji su ih unosili u neverovatnim količinama. Kako je otkrio, za doručak je bio u stanju da pojede i po sedam palačinki sa čoko kremom, a posle svakog obroka prosto je morao da pojede i po parče baklave! 

Foto: Printscreen Instagram/partizanbelgrade

Verovali ili ne, Miletić je baš od danas rešio da više neće poštovati ove nezdrave navike i promenio je ishranu iz korena.

- Ovo je prvi dan da se zdravo hranim – rekao je Miletić noseći tanjir pun pirinča u ruci. Nadajmo se da ovo nije ono tipično "počinjem od danas" koje mnogi izgovaraju kada počinju sa dijetom, pa od iste ne bude ništa.

Foto: Printscreen Instagram/partizanbelgrade

Jedan od fudbalera Partizana je otkrio da je prestao da jede crveno meso! Milan Smiljanić pohvalio se kako ga već dve nedelje ne unosi, a zbog čega se, kaže, oseća mnogo bolje.

- Nisam jeo meso između 10 i 15 dana. Popodne jedem ribu, a uveče salatu sa tunjevinom i to je recept uz pomoć kojeg se zdravije, svežije i bolje osećam na treninzima – kaže Smiljanić. 

Foto: Printscreen Instagram/partizanbelgrade

Svoj dnevni meni prezentova je i Slobodan Stanojlović.

- Trudim se da se hranim što pravilnije i zdravije. Ujutru jedem jaja ili ovsene pahuljice, za ručak neku čorbu i unosim ugljene hidrate, a uveče jedem meso i proteine. Slatkiše ne jedem, već unosim zdrave šećere, kao što su voće i med - otkrio je Stanojlović.

Foto: Printscreen Instagram/partizanbelgrade

Ostali crno-beli takođe svoju ishranu baziraju uglavnom na povrću i ribljem mesu.

Lazara Markovića riba i malo povrća mogu držati sitim ceo dan, Aleksandar Šćekić voli da kombinuje zelenu salatu sa sirom i prelivom od nara, dok za ručak, baš kao i njegov kolega Takuma Asano, najčešće bira piletinu i rižu.

#FK Partizan

#Ishrana

'