AKTUELNO

Fudbaleri Real Madrida osvojili Super kup Španije, pošto su posle boljeg izvodjenja jedanaesteraca pobedili Atletiko Madrid 1:0 (4:1).

Posle isteka 90 minuta, odigrani su produžeci, ali kako ni tada nije bilo golova, pitanje pobednika rešeno je izvodjenjem jedanaesteraca.

Golove za Real Madrid postogli su Dani Karvahal, Rodrigo, Luka Modrić i Serhio Ramos, dok je jedini precizan za Atletiko bio Kiran Tripijer.

U prvih 20 minuta utakmice fudbaleri Atletika imali su dve prilike za gol, ali su Alvaro Morata i Žoao Feliks šutirali pored gola.

U nastavku utakmice redjale su se šanse i na drugoj strani, šutirali su Kasemiro i Luka Jović, ali se rezultat nije menjao.

Produžeci su doneli dve velike prilike za oba tima, ali su Tibo Kurtoa i Jan Oblak bili sigurni prilikom intervencija.

U 116. minutu Federiko Valverde je dobio drugi žuti karton, te je morao da napusti teren, a Real nastavi utakmicu s igračem manje.

Usledila je penal serija, a prvi je šutirao Karvahal. Poveo je Real 1:0, da bi Saul Njigez promašio prvi šut. Rodrigo je u sledećoj seriji takodje bio precizan, da bi Kurota zaustavio šut Tomasa.

Treća serija donela je novi gol za Real, precizan je bio Modrić, a prvi gol za Atletiko postigao je Tripijer.

Poslednji jedanaesterac šutirao je Serhio Ramos, koji je postavio konačan rezultat i rešio pitanje pobednika.

Za "Kraljevski klub" ovo je 11. put da osvaja Super kup Španije, pošto je ranije trijumfovao 1988, 1989, 1990, 1993, 1997, 2001, 2003, 2008, 2012. i 2017. godine.

#FK Real Madrid

'