AKTUELNO

Darko je učestvovao pre nekoliko meseci u tuči u jednom beogradskom restoranu, pa Grci spekulišu da bi to mogao da bude povod za osvetu. Ne isključuje se ni veza sa zelenašima, jer je slučaj preuzelo odeljenje za iznude.

Istraga o pokušaju atentata na Darka Kovačevića usmerena je i na Beograd! Postoji mogućnost da je ubistvo slavnog fudbalera naručeno iz Srbije i jedan od pravaca istrage ide upravo u tom smeru!

Grčki mediji navode da pucanje na Kovačevića verovatno nije uslovljeno fudbalskim poslovima, ali i otkrivaju jedan novi detalj. Istraga je krenula i u pravcu naše zemlje zbog nekih sumnjivih detalja iz prošle godine.

- Darko je učestvovao u jednoj tuči u beogradskom restoranu dok je još bio direktor Fudbalskog saveza Srbije, tako da taj detalj predstavlja polaznu tačku za istragu o mogućem „uticaju iz Beograda na ubistvo“ - navodi se u atinskim medijima.

Izvor Kurira iz Grčke kao potpuno mogući scenario vidi uticaj srpske mafije na ovaj zločin.

- Krađa automobila, zamena tablica i kasnije njihovo paljenje predstavljaju potpis srpske mafije, po kome su poznati širom sveta. Upravo ovako je izgledao napad na Kovačevića, pa postoje ozbiljne naznake da je to delo srpske mafije - navodi naš sagovornik iz Atine.

Kada se sva dosadašnja saznanja stave na papir, jasno je da ovde nisu čista posla. Posebno jer je odeljenje atinske policije za ucene preuzelo istragu, a to znači da iza svega stoji podugačka priča i potpuno je moguće da je povezana sa ucenjivanjem, iznudama ili zelenašenjem. Možda je i to razlog što je policija juče ponovo zatražila od Kovačevića da dođe i da novu izjavu, jer očigledno misle da im nije sve ispričao.

Napad planiran mesecima!

Automobil koji je korišćen prilikom atentata, a kasnije zapaljen, ukraden je u Solunu još u novembru. To navodi da je atentat na Kovačevića pažljivo planiran i da su pripreme trajale najmanje dva meseca. Takođe, napadači su znali sve detalja vezane za Darkovu kući u ulici u kojoj živi na Glafadi. Išli su ulicama u kojima nema kamera, pažljivo su odabrali trenutak kada su svi ljudi u kućama.

Dobio policijsku zaštitu u Atini

Srpski fudbaler već od dana atentata uz sebe ima specijalnu policijsku pratnju. Grčka policija dodelila je Kovačeviću zaštitu, koju će imati sve dok traje istraga i dok ne procene da je nekadašnji as Olimpijakosa potpuno bezbedan u Atini. Očekuje se da policija u narednim danima saopšti prve konkretnije rezultate u kom smeru ide istraga.

Grčka policija tražiće pomoć MUP Srbije?

Prema pisanju pojedinih grčkih medija, tamošnja policija će nakon novog razgovora s Kovačevićem razmotriti mogućnost da se u istragu uključi i srpska policija, što ukazuje na sve veću sumnju da je ubistvo zaista naručeno iz Beograda. Prema poslednjim informacijama iz MUP Srbije, kolege iz Grčke im se nisu obratile, ali ni oni ne isključuju mogućnost da to učine u danima koji slede.

#Darko Kovačević

#atentat

'