AKTUELNO

Oružani napad na Darka Kovačevića u utorak veče potresao je Grčku čija policija je ekspresno mobilisana u pokušaju da pronađe napadače.

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije napadnut je ispred svoje kuće i samo zahvaljujući instiktivnoj reakciji uspeo je da ''sačuva glavu'' i prođe sa lakšim telesnim povredama.

Podsetimo, Kovačević nije pogođen metkom nego je samo povredio nogu na staklo koje se ''stvorilo'' posle pucnja.

Grčka policija je u međuvremenu pronašla zapaljeni automobil u kom je bilo i oružje napada, da bi zatim tamošnji mediji javili da se istražuju dva scenarija zašto je pucano.

Foto: Tanjug/Petros Giannakouris, Instagram.com/darkokovacevicofficial

Prvi je da se bivši igrač i funkcioner Olimpijakosa smakne, drugi je da je napad bio samo određena poruka i da počinioci nisu želeli da ubiju Srbina!

Međutim, određeni mediji tvrde da je definitivno u pitanju pokušaj atentata i navode da je Kovačevića spasilo to što je video napadača kako drži pištolj, te se bacio na zemlju.

- Kada je Kovačević pao na zemlju, napadači su mislili da su završili posao. Zato nisu želeli ni da prilaze i pucaju ponovo - stoji u tekstu grčke Gazete.

Foto: Instagram.com/darkokovacevicofficial

Podsetimo i na izjavu Kovačevića po dolasku policije na mesto napada:

- Video sam čoveka ispred automobila sa pištoljem uperenim u mene. Instiktivno sam skočio desno i u tom trenutku je pucao na mene, zatim je počeo da trči, ušao je u vozilo i nestao.

#Darko Kovačević

#Grčka

#Napad

'