AKTUELNO

On je hitno prevezen u bolnicu.

Grčki mediji javljaju da je na Gilfadi u predgrađu Atine upucan bivši fudbaler i legendarni reprezentativni napadač Darko Kovačević.

Kako javljaju grčki mediji, nepoznati napadači su upucali bivšeg igrača Zvezde iz manjeg vozila.

Navodi se da je Kovačević upucan ispred svog doma.

Prema prvim informacijama, on je zadobio lakše povrede i navodno je upucan u nogu. U toku je potraga za napadačima, te je policija opkolila ceo kraj.

Kako pišu pojedini mediji, u napadu je učestvovalo više ljudi koji su vatru otvorili iz manjeg vozila.

Grci navode da je Kovačević pao na zemlju nakon što je upucan. Ambulantna kola su odmah došla i odvela ga u bolnicu.

Navodno je, prema pisanju pojedinih medija, na 700 metara od njegove kuće, pronađen zapaljen automobil, koji je najverovatnije povezan sa ovim slučajem. Vlasnik istog zasad nije poznat.

Inače, Kovačevič je tokom karijere igrao za Radnički Niš, Proleter iz Zrenjanina, Crvenu zvezdu, Šefild Venzdej, Real Sosijedad, Juventus, Lacio i Olimpijakos.

U klubu iz Pireja je i završio karijeru, a tu je kasnije postao i sportski direktor.

Nakon smrti Gorana Bunjevčevića preuzeo je ulogu sportskog direktora FSS, koju je obavljao  do jula 2019. godine, kada je podneo ostavku.

U poslednje vreme se pisalo da bi mogao da se vrati u Olimpijakos kao glavni skaut.

Inače, u grčkom fudbalu ovih dana vlada potpuni haos, nedavno su viđeni napadi na sudiju, žestoka prepucavanja sudija, tako da će napad na legendu Olimpijakosa i srpskog napadača dodatno da podgreje tenzije u grčkom fudbalu, bez obzira na to što se ne zna motiv napada na Kovačevića.

#Darko Kovačević

'