AKTUELNO

Dejan Stanković, šef stručnog štaba Crvene zvezde, rekao je da se posle 22 godine napokon vratio kući, u svoj klub i u svoj grad.

- Vreme je bilo da se vratim i da pokažem šta znam i van igračke karijere. Zvezda je moja kuća, Zvezda je moj klub, Beograd je moj grad, ja sam znao da ću se jednom vratiti. Mislim da su ispunjeni svi uslovi za to. Jedva čekam da sve počne – rekao je Stanković za Novo jutro TV Pink.

Stanković je demantovao da ima ikakve šanse za transfer italijanskog reprezentativca Marija Balotelija u Zvezdu, ali je potvrdio da dolazi drugi Italijan, kondicioni trener Federiko Panonćini.

- Super je što se piše o tome, ali odmah da kažem, nema ništa od toga. Govorilo se o Baloteliju u Zvezdi, ali to se neće desiti. A što se tiče stručnog dela, Federiko Panonćini, tu je druga priča. Sa njim sam sarađivao 2012. godine u Interu kad je Stramaćoni bio prvi trener, imao sam prilike da radim sa njim i u Udinama. On je obišao svet, radio za Italijansku fudbalsku federaciju, za Romu, iskusan stručnjak. Nije se mnogo razmišljao. Dolazi danas oko 12 krećemo u pregovore, u završetak ugovora njegovog i ja sam mnogo srećan što će biti deo mog tima – istakao je Stanković.

Foto: TV Pink Printscreen

Stanković kaže i da će oko 30 igrača ići na Kipar na prvi deo priprema od desetak dana.

- Želim sve da ih vidim, želim sve da ih lično pozdravim, pogledam na terenu. Posle toga za drugi deo priprema koji ide od 24. do 7. u Antali će spisak biti skraćen. Da bi dobio na kvalitetu rada moraš da imaš oko 25 igrača plus golmani, tako da zajedno sa klubom ćemo raditi na tome – rekao je legendarni Stanković.

Povodom pisanja pojedinih medija da Milan Borjan odlazi iz Zvezde Stanković kaže da još nije ništa potvrđeno.

- Ko dolazi, a ko odlazi, to će klub da rešava. Mi imamo neke usmene dogovore, ali to je period najgori za trenere, kada ne znaš ko će otići, a ko ostati sve do kraja februara. Tako da klub radi na tome, stižu neke ponude, piše se, radi se, ali to ostavljam na klubu – precizirao je Stanković. 

Ne zavarava me 11 bodova više od Partizana

Novi trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković izjavio je da ga ne zavarava prednost od 11 bodova u odnosu na Partizan i da se ponaša kao da nema razlike. - Prednost je velika, ali se ne zavaravam. U svaku utakmicu ulazim kao da nemamo prednost, samo tako mogu da podignem nivo i kvalitet moje ekipe - rekao je Stanković. On je rekao da njegov kolega iz Partizana i bivši saigrač iz reprezentacije Savo Milošević radi odličan posao. - Drago mi je zbog Sava, pratio sam i video šta je uradio. Imali su peh protiv AZ Alkmara, sve u svojim rukama, ali to je fudbal. Možeš da pripremiš sve, ali se na kraju desi u sekundi i nešto neočekivano - kazao je Stanković.

Govoreći o odnosu sa Vladanom Milojevićem, bivšim trenerom Zvezde, Stanković je rekao da nikada nije video da neko ima takav stav prema treneru koji ga nasleđuje.

Foto: TV Pink Printscreen

- Dvadeset godina se bavim fudbalom i nikad nisam video ništa slično, da sa takvim stavom odlazeći trener prihvata novog koji ga nasleđuje, sa osmehom, ja sam ostao pozitivno šokiran. Za iskustvo, ta dva sata sa Vladaom su iskustvo za ceo život. Ja sam se njemu zahvalio na uspesima koje je priredio svima nama. Posle toga kao treneru, još jednom mu zahvaljujem na svemu. Takve stvari se dešavaju samo u familiji kakva je Crvena zvezda - naglasio je Stanković.

Povodom govora koji je legendarni fudbaler i trener Bolonje Siniša Mihajlović održao na svečanosti povodom 100 godina Fudbalskog saveza Srbije Stanković kaže da su njegove reči bile emotivne i jake.

- Njegove reči meni dosta znače, jer ja znam težinu njegovih reči. Miha je neko ko je moj kum, moj prijatelj, moj brat, ćale, kako ga zovem, jedna Zvezda vodilja, važna osoba u mom životu i prihvatiti njegove reči, znam koji teret imaju – rekao je Stanković.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, Siniša je prošao jedan težak period i ima još nekih mesec dana posle transplantacije koštane srži da sve prođe kako treba.

- Vodi računa o sebi. Mi se svi nadamo da je ono najteže ostavljeno iza. Neko kao on, ko je uspeo na nogama sve to da prođe, voditi Bolonju, brinuti o familiji, to može samo neko sa karakterom koji se meri sa nemogućim, a to je Siniša Mihajlović – kazao je Stanković.

Na Deine reči da je Mihajlović jedan od najhrabrijih ljudi koje je upoznala, Stanković je rekao:

Ti Dea nisi se šalila, ti si nama poslala jednu jaku poruku. Dobio sam od tebe poziv da gostujem dva dana pre udesa. Mnogo mi je žao, ali ti si dokazala da si veliki borac, stojički si to podnela i hvala ti na primeru koji svi treba da sledimo.

Gostovanje Dejana Stankovića u Novom jutru pogledajte u videu koji sledi:

#Crvena Zvezda

#Dejan Stanković

'