AKTUELNO

Takmičenje u fudbalskoj Seriji A nastaviće se 5. januara, a Inter i Lacio pokušaće da prekinu osmogodišnju dominaciju Juventusa.

U Seriji A je pauza zbog božićnih i novogodišnjih praznika, a ekipe će u nedelju 5. januara utakmicama 18. kola nastaviti borbu za titulu.

Posle 17 kola šampion Juventus je drugi na tabeli sa 42 boda, koliko ima i prvoplasirani Inter, ali uz bolju gol razliku, dok je Lacio treći sa šest bodova manje, ali i utakmicom manje.

Napadač rimskog tima Ćiro Imobile prvi je strelac lige sa 17 golova. On je 2014. i 2018. godine bio najbolji strelac italijanskog šampionata.

Romelu Lukaku iz Intera postigao je 12, a zvezda Juventusa Kristijano Ronaldo je četvrti na listi strelaca sa 10 golova, koliko je postigao i Luis Murijel iz Atalante.

Foto: Pixabay.com

Inter je prvi pre svega zahvaljujući dobroj igri Martineza i Lukakua, ali i trenera Antonija Kontea, koji je čini se preporodio tim, koji je u prethodne dve sezone završavao kao četvrti.

Prethodnih godina glavni konkurent Juventusu bio je Napoli, ali je ove sezone ostvario loše rezultate u ligi, a uprava kluba otpustila je trenera Karla Ančelotija i na njegovo mesto postavila Đenara Gatuza.

Lacio je jedina ekipa ove sezone u Seriji A koja je pobedila Juventus, a to je rimskom klubu pošlo za rukom i prošle nedelje, u Superkupu Italije, kada je bilo 3:1.

Klubovi će voditi veliku borbu za plasman u Ligu šampiona. Čini se da su prva dva mesta rezervisana za Juventus i Inter, dok će Lacio, Roma, Atalanta i Kaljari pokušati da osvoje preostala dva mesta za plasman u najelitnije evropsko takmičenje.

Foto: Pixabay.com

Lacio je otišao na pauzu nizom od osam pobeda, a na trećem mestu ima bod više od četvrtoplasiranog velikog rivala Rome. Atalanta je peta sa 31 bodom, dok šestoplasirani Kaljari ima 29 bodova.

Takođe, velika borba vodiće se i za opstanak u ligi. Đenova je poslednja sa 11 bodova, pretposlednji Spal ima bod više, a Breša na 18. mestu 14 bodova. U sigurnoj zoni su Leče i Sampdorija, ali samo sa bodom više od Breše.

#FC Inter

#FC Juventus

#Lacio

'