AKTUELNO

Milojevića bi trebalo da nasledi legendarni kapiten Crvene zvezde i reprezentacije Srbije Dejan Stanković.

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević potvrdio je danas da odlazi sa te funkcije.

Milojević je na vanrednoj konferenciji za medije na stadionu "Rajko Mitić" odlučio da se oprosti od kluba u kome je proveo dve i po godine, bez obzira na brojne uspehe sa dve titule prvaka Srbije, isto toliko učešća u Ligi šampiona i jednom u Ligi Evrope.

- Okupili smo se na veliki praznik, Svetog Nikolu, da obrazložim odluku. Neću biti trener Zvezde. Odluka je doneta pre utakmice sa Čukaričkim, u razgovoru sa Terzićem i Mrkelom, koji su me razumeli kao čoveka. Na takvu odluku sam se odlučio da bih ostavio nasledniku nešto što možda ja nisam imao, vreme da se upozna sa ekipom, uz 11 bodova prednosti. Ja kažem već da sam osvojio tri titule u mom mandatu - rekao je Milojević pred rekordno velikim brojem novinara, klupskih funkcionera, ali i navijača.

Foto: Tanjug/Milica Nikolić

On je dodao da je njegov prvobitni plan bio da ostane do leta, odnosno kraja ugovora, ali bi tada bio loš tajming za klub.

"Možda bi za mene bio odličan tajming, ali ne i za Zvezdu, kao što je grupna faza Lige šampiona bila loša za mene u duelima sa gigantima. Kao što kaže kolega Petresku, najveći gubitnik je trener i "neznalica". Svi naši protivnici su prošli u Ligi Evrope, ali svakako ništa ne bih menjao".

Milojević, koji je više puta dobijao aplauze, priznaje da mu je teško što odlazi.

- Sigurno bih ostao i uzeo titulu. Možda je sada teško, sutra neće biti, a trebalo bi obezbediti komotitet nasledniku - naveo je on, uz poruku da će slobodno vreme iskoristiti za odmor i edukaciju u inostranstvu.

Igrači, kako kaže, nisu znali njegovu odluku do poslednjeg trenutka, iako je prelomio znatno ranije.

"Svlačionica nije reagovala, nisu ni igrači znali. Ne bi bilo prijatno, sve je to život. Hteo sam da ne znaju, da bi bili fokusirani. Svi smo za boljitak Zvezde, a ne lični".

Foto: Tanjug/Milica Nikolić

Ponosan je na činjenicu da je vratio Crvenu zvezdu na mapu Evrope i što je "probudio emocije kod navijača".

Ne bih promenio odluku ni da smo prošli Olimpijakos. Pokazali smo da imamo šlifa, da bi trebalo verovati u ono što radiš. Preokrenuli smo negativu u pozitivnu, voleo bih i da moj naslednik krene istim putem.

A naslednik bi trebalo da bude legendarni kapiten Crvene zvezde i reprezentacije Srbije Dejan Stanković.

- Sa Dekijem sam se video posle Totenhema. Velika je legenda i čovek, a šta će dalje biti nije pitanje za mene - zaključio je on.

#Crvena Zvezda

#Vladan Milojević

'