AKTUELNO

Fudbaleri Srbije će se plasirati kroz baraž C Lige nacija na EP 2020. I to nije sve, budući da "orlovi" u grupi D kontinentalnog šampionata neće zauzeti poslednje mesto. Nisu to proročanstva, već procene stranih kladionica, koje izgleda mnogo više veruju u našu reprezentaciju, nego domaća javnost.

Za početak, londonski "Vilijem Hil" smatra da su izabranici Ljubiše Tumbakovića najbolji među kandidatima za trijumf u plej-ofu. Da će Srbija izvaditi vizu posle razigravanja sa Norveškom 26. marta u Oslu i pobednikom dvoboja Škotska - Izrael 31. marta u Beogradu, kvota je 2,25. Najbliži su nam "vikinzi" sa koeficijentom 2,87, dok su u koži autsajdera Škoti (4,5) i naročito Izraelci (10,00).

Ako su nas već bukmejkeri pogurali do EP, onda je red da se proveri i kako bismo tamo prošli. A i to nije loše, jer po kvotama za titulu, nismo najgori u društvu čiji smo mogući član. Na toj listi Engleska je najbliža peharu (5,00), Hrvatska (26,00) je deveta, a 17. Srbija (101,00) je ispred Češke, koja je na 20. mestu (151,00). Iz svake od šest grupa dalje idu po dve najbolje selekcije, kao i četiri najbolje trećeplasirane ekipe, pa ni takav ishod nam možda ne bi smetao.

Prema rasporedu, ako odemo na EP, najpre ćemo se sastati sa Češkom (15. jun, Glazgov), zatim sa Englezima (19. jun, London) i na kraju Hrvatima (23. jun, Glazgov).

- Priprema za prvenstvo nam je otežana, jer ne znamo trećeg protivnika - rekao je selektor Hrvatske Zlatko Dalić. - Škoti bi bili nezgodni, pošto su domaćini, a Srbija ima kvalitet.

Strateg Češke Jaroslav Šilhavi nije pominjao "orlove", ali zna cilj:

- Englezi i Hrvati su igrali u završnici SP. Ipak očekujem da se kvalifikujemo iz grupe - poručio je Šilhavi.

#Evropsko prvenstvo

#Srbija

#fudbal

'