AKTUELNO

Medicinska sestra Karmela Boskarino, koja je pratila tok lečenja srpskog fudbalskog trenera Siniše Mihajlović, rekala je da je on emotivno doživaljavo svaki meč Bolonje koji je pratio iz bolničke sobe.

Treneru Bolonje u julu je dijagnostifikovana leukemija i prethodna četiri meseca proveo je na lečenju u bolnici Sant Orsola u Bolonji, a u petak je održao konferenciju za medije na kojoj je govorio koliko mu znači podrška lekara i medicinskog osoblja, a Karmelu Boskarino apostrofirtao je kao svog "anđela čuvara".

- Zaista me to dirnulo, Mihajlović je pravi gospodin. Radila sam kada je držao konferenciju i njegove reči značile su i ostalim pacijentima. Mi medicinske sestre pokušavamo da pazimo na pacijente i da budemo iskrene. Na početku je bilo teško pomoći mu da shvati sistuaciju, ali je uradio sve ono što smo mu tražili - rekla je Boskarino za list Korijere di Bolonja.

Ona je objasnila i kako su izgledali momenti kada je Bolonja igrala utakmice.

- Kada su se igrale utakmice, znali smo da ne treba da mu smetamo. Mogli smo da ga čujemo kako urla iz sobe, ali drugi pacijenti se nisu žalili. Čak i kada je Bolonja gubila, ostali bi pitali kako je Siniša.

Trener Bolonje je završio sva tri ciklusa hemoterapije, a nakon najskorije je izašao iz bolnice posle transplatacije koštane srži.

- Kada je saznao da je donator Amerikanac krenuo je da se šali sa nama i da priča engleski, iako ne zna jednu reč! Svi smo ga zezali i smeh mu je pomogao da se opusti. Provodili smo noći pričajući o mnogo toga kada nije mogao da spava. Pričao mi je o svom poslu, odakle dolazi, rekao mi je da je rat veoma ranjiva tačka za njega - otkriva Boskarino i nastavlja:

- Kada je prvi put došao izgledao je zastrašujuće, ali kada se opustio upoznali smo pravog Sinišu, skromnog čoveka koji ceni male stvari u životu. On je veoma dobra osoba. Možda se samo ponaša kao 'težak' tip jer je to potrebno u njegovom poslu, ali je iznutra dosta "mekan" - zaključila je medicinska sestra bolnice "Sant'Orsola" u Bolonji.

#Siniša Mihajlović

'