AKTUELNO

Legende Crvene zvezde položile su danas venac na bistu Rajka Mitića ispred istoimenog stadiona na dan kada je rođena prva "Zvezdina zvezda".

Legendarni fudbaler rođen je u selu Dol, blizu Bele Palanke, 19. novembra 1922. godine, a preminuo je 29. marta 2008. Za crveno-bele je nastupao 14 sezona - od osnivanja 4. marta 1945. i sve do novembra 1958. Odigrao je 572 utakmice i postigao 262 gola, bio je kapiten i doprineo je osvajanju šest titula.

Zahvaljujući svom radu, posvećenošću i ljudskošću kojom je zračio, bio je omiljen u svim krugovima, a svakako jedan od simbola Crvene zvezde.

Danas su, na datum njegovog rođenja, legende kluba Crvena zvezda položile venac na bistu Rajka Mitića koja se nalazi na ulazu zapadne tribine stadiona.

Foto: Pink.rs/M. Kotaraš

Fudbalski mađioničari poput Dragana Džajića, Vladimira Petrovića Pižona, Stanislava Karasija, Jovana Aćimovića, Dušana Savića i ostali poštovaoci prve Zvezdine zvezde.

Predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović podsetio se dana kada je sa Rajkom Mitićem zajedno radio u našem klubu.

- On je pre svega bio jedan veliki čovek. Fenomenalan igrač, a kasnije i sjajan funkcioner. Takođe, on je bio i odličan novinar. Vrlo rado se sećam perioda sa njim i moram da priznam da sam vole o tog čoveka. Rajko Mitić je prva Zvezdina zvezda i prvi fudbalski mađioničar. On je bio u Zvezdi i kada nije fizički prisutan. Svi su ga obožavali, preko saigrača, do publike koja je svaki njegov potez ispraćala ovacijama. Fudbalska legenda koja idalje živi – naglasio je Mijailović.

#Crvena Zvezda

#Rajko Mitić

'