AKTUELNO

Fudbalska reprezentacija Srbije protiv Luksemburga je odigrala pretposlednji meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo - zabeležila je pobedu sa 3:2.

DRUGO POLUVREME U TOKU, SRBIJA - LUKSEMBURG 3:2

90+4 - KRAJ! Imali smo i sreće, Luksemburg je opasno napadao i pretio do poslednjih momenata.

75. MINUT - Novi pogodak Luksemburga, uhvatili su nas u kontri dobro gosti, a sve je krunisao Turpel udarcem glavom. Zaleteo se i zakucao loptu u mrežu pri pasu Devila.

66. MINUT-  Sve nam bezopasnije deluju akcije kako vreme odmiče, razigrali su se Luksemburžani! U međuvremenu je Portugal 3. golom Ronalda otišao na 3:0.

53. MINUT - Portugalci jasno stavljaju do znanja da neće dozvoliti kiks, vode već sa 4:0, a Luksemburg je smanjio! Rodrigeš je iz okreta vrhunski matirao Dmitrovića.

45. minut - GOL! I to kakav! Bomba Mitrovića sa velike distance, postigao je pogodak za špice na asistenciju Adema Ljajića.

33. MINUT - Kakva bomba Adema Ljajića! Sa 30-ak metara je gađao, skoro u rašlje, malo mu je nedostajalo sreće da bude streac evrogola.

27. MINUT - Mitrović je sve bliži samom vrhu liste strelaca, čini se da će prvo mesto vrlo brzo izgubiti Stjepan Bobek!

23. MINUT - Jurimo i dalje drugi gol, u međuvremenu je Ronaldo strelac dva pogotka za 2:0 u Portugaliji.

19. MINUT - Potpuno dominiraju Orlovi u posedu, a Mitrović je napao novi pogodag, uhvatio je volej sa 15 metara, ovaj put nije imao sreće.

11. MINUT - Asistencija Dušana Tadića na glavu ofanzivca Fulama, koji ovakva dodavanja pretvara samo u golove.

9. MINUT - Portugalci već vode protiv Litvanaca, što gasi male nade da možemo na Evropsko prvenstvo direktno.

3. MINUT - Luksemburžani su odigrali odličan meč kao domaćini, to im je dalo krila da "udare" jak presing, pa smo morali iz duboke defanzive da pokrećemo inicijativu na početku utakmice. Onda je i Kolarov šutirao sa distance, sa 0ko 25 metara, ali je poslao loptu u naručje golmana.

SASTAVI:

Selektor Srbije Ljubiša Tumbaković nije kalkulisao, izveo je najjači sastav.

SRBIJA: Dmitrović - Maksimović Nikola, Milenković, Kolarov, Mladenović - Milivojević, Maksimović Nemanja - Milinković-Savić, Tadić, Ljajić - Mitrović.

LUKSEMBURG: Moris - Šano, Žerson, Hal - Jans, Filips, Til Olivije, Karlson - Til Vinsent, Rodrigeš, de Vil.

Na tribinama "Marakane", zbog kazne UEFA, naći će se samo deca starosti do 14 godina.

Ukrajina je sa 19 bodova već obezbedila prvo mesto, a u konkurenciji za drugo su ostali Portugal (11) i Srbija (10). Međutim, da bi se "orlovi" iz Grupe B domogli EP moraju da savladaju i večeras Luksemburg i u ponedeljak Ukrajinu, a da pritom Portugal kiksne ili danas u istom terminu kod kuće protiv Litvanije ili za tri dana u Luksemburgu. Da bi se to dogodilo, potrebno je čudo. Realnije je da se do EVRO 2020 stigne preko baraža u martu sledeće godine.

Srbija je dobila prvi meč sa Luksemburgom u ovom ciklusu, kao gost 3:1.

#Fudbaler

'