AKTUELNO

Dani Olmo (21) mogao bi po prvi put nastupiti u dresu španskog tima A, a to mu je samo dodatna odskočna daska za odlazak iz Dinama.

Bjelica je najavio kako se polako opraštaju od Olma, a zainteresovanih ima dosta.

Mislim da upravo gledamo poslednje njegove utakmice u Dinamu. Ima toliko ponuda... Na kraju će klub i igrač zajedno odlučiti šta je najbolje za obe strane. Spreman je da igra za najbolje klubove Evrope, rekao je trener Dinama Nenad Bjelica i tako potvrdio kako je Dani Olmo sve bliže izlaznim vratima 'modrih'.

- Očito je kako bi Dani mogao napustiti Dinamo na zimu. Spremni smo saslušati konkretne ponude i čekamo ih. Ne postoji određena cena, nikada je nismo „objavili“ jer ima dovoljno zainteresovanih strana, a videćemo šta ćemo raditi kad dođu prave ponude - rekao je Marko Vukelić, zamenik sportskog direktora Dinama.

Ipak, Italijani pišu kako cena postoji i da je ona 40 miliona evra. A ko je spreman toliko odrešiti kesu?

- Znamo za interes Rome i Milana, ali nisu oni jedini koji ga prate. Dobro igra i velika je zvezda - objasnio je Vukelić.

Gvardiola bi voleo videti Španca iz Dinama i, bar tako Italijani kažu, spreman je na sledeći potez. Prema pisanju Fuodbal Londona, osim italijanskih klubova, zainteresovani su i Totenhem, Liverpul, te Mančester junajted. Njegova vrednost na Transfermarktu je 30 miliona evra. Liga šampiona je bila velika Danijeva želja, a kada je Dinamo osigurao grupnu fazu, svima je bilo jasno da ćemo mladog Španca gledati na Maksimiru i na zimu.

Međutim, pitanje je samo do kojeg meseca. Zimski prelazni rok je već pred vratima, a kako kaže i sam Bjelica, toliko je ponuda i teško će ga hrvatski prvak zadržati.

#Dani Olmo

'