AKTUELNO

Trener fudbalera Partizana Savo Milošević rekao je danas da su svi igrači spremni za utakmicu protiv Astane u Ligi Evropa i da ekipa neće menjati svoju igru.

- Pred poslednji trening, ono što bih istakao, da su svi na okupu i svi su spremni za utakmicu. Već smo upoznali ekipu sa svim što nas čeka sutra i što moramo da uradimo da bismo ostvarili dobar rezultat. Biće nam potrebno puno trke i borbe da bismo to postigli", rekao je Milošević na konferenciji za novinare u Nursultanu, glavom gradu Kazahstana.

Fudbaleri Partizana igraju u četvrtak od 16.50 protiv Astane u Kazahstanu, utakmicu drugog kola Grupe L u Ligi Evropa.

Na pitanje da li je vremenska razlika od četiri sata uticala na ekipu, Milošević je rekao da je ekipa uspela da do večerašnjeg treninga udje u ritam i satnicu.

- Imamo još 25 sata da to u potpunosti uradimo. Veći broj problema ćemo rešiti ako budemo imali veću koncentraciju i budemo kvalitetniji - naveo je on.

Upitan da li bi, s obzirom na sve okolnosti, nezgodan teren, vremensku zonu, potpisao nerešen rezultat u sutrašnjem duelu, Milošević je odgovorio: "Ne bih".

- Pokušaćemo da igramo svoju igru koju igramo u Super ligi i Ligi Evropa. Mora da bude i prilagodjavanja, jer ne zavisi uvek sve samo od nas. To koliko ćemo napadati, zavisi i od protivnika. Ali našu igru nećemo menjati - dodao je trener crno-belih.

Govoreći o igračima Astane, Milošević je rekao da ima mnogo igrača koji su individualno jaki, ali da je "pre svega bitno da ih zaustavimo kao tim".

Fudbaler Partizana Zoran Tošić rekao je da je Astana ozbiljan protivnik koji na svom terenu ima pozitivne rezultate.

- Upoznati smo sa njihovim vrlinama i manama. Dobro je što smo svi spremni. Radili smo naporno da dodjemo do ovakvih utakmica i nadamo se da ćemo ostvariti pozitivan rezultat - naveo je on.

Novinare je zanimalo njegovo mišljenje da li je Mančester junajted najveći favorit u grupi.

- Posle žreba je to bilo jasno, ali protiv Astane su igrali sa izmenjenim sastavom, više pažnje posvećuju Premijer ligi. Šanse su zato ravne za sve i sve će biti jasnije posle sutrašnje utakmice - rekao je Tošić.

Na pitanje da li su on i saigrači mogli noćas da spavaju zbog vremenske razlike, Tošić je odgovorio: "Ja sam i dalje u Srbiji".

Bivšeg fudbalera CSKA Moskve pitali su i da li će pokloniti dres nekom ruskom navijaču na tribinama.

- Najbitnije je da Partizan ima dobar rezultat i dobru igru, a ako budem strelac i ako na tribinama bude nekog navijača CSKA, biće mi zadovoljstvo da mu poklonim dres - rekao je Tošić.

U Grupi L Mančester junajted je prvi sa tri boda, po jedan bod imaju Partizan i AZ Alkmar, a Astana je bez bodova.

#FK Partizan

#Savo Milošević

'