AKTUELNO

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Lubiša Tumbaković saopštio je danas spisak igrača za utakmice sa Paragvajem i Litvanijom.

Na spisku su golmani: Marko Dmitrović (Eibar), Predrag Rajković (Rems) i Boris Radunović (Verona).

Odbrambeni igrači: Nemanja Miletić (Partizan), Marko Gobeljić (Crvena zvezda), Aleksandar Kolarov (Roma), Filip Mladenović (Legija), Nikola Milenković (Fiorentina), Nikola Maksimović (Napoli), Stefan Mitrović (Strazbur) i Nemanja Milunović (Crvena zvezda).

Igrači sredine terena: Luka Milivojević (Kristal Palas), Saša Lukić (Torino), Nemanja Maksimović (Hetafe), Nemanja Gudelj (Sevilja), Mijat Gaćinović (Ajntraht Frankfurt), Filip Kostić (Ajntraht Frankfurt), Nemanja Radonjić (Olimpijakos), Dušan Tadić (Ajaks), Adem Ljajić (Bešiktaš) i Sergej Milinković-Savić (Lacio).

Napadači: Aleksandar Mitrović (Fulam), Milan Pavkov (Crvena zvezda) i Andrija Pavlović (Apoel).

Srbija će 10. oktobra u Kruševcu odigrati prijateljsku utakmicu sa Paragvajem, a četiri dana kasnije će igrati u Viljnusu protiv Litvanije, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Fudbaleri Srbije odigrali su pet utakmica u kvalifikacijama i zauzimaju treće mesto na tabeli sa sedam bodova. Prva je Ukrajina sa 13 bodova, a Portugal je drugi sa osam bodova, ali i utakmicom manje. Luksemburg je osvojio četiri boda, a poslednjeplasirana Litvanija jedan bod.

#Ljubiša Tumbaković

'