AKTUELNO

Svetska fudbalska federacija pismeno je 20. septembra obavestila predsednika tzv. Fudbalskog saveza Kosova Agima Ademija da da povuku zahteve podnete bezbednosnim institucijama tzv. Kosova, tako da utakmica Kupa Srbije između Trepče i Crvene Zvezde može da bude odigrana 5. oktobra.

U pismu koje je u ime FIFA potpisao zamenik generalnog sekretara Matijas Grafstrem ta organizacija se poziva na odluku Arbitražnog suda za sport (CAS) od 24. januara 2017. (CAS 2016/a/4602 Fudbalski savez Srbije protiv Unije evropskih fudbalskih saveza).

- Konkretno, pomenuta odluka pod tačkom 107 navodi da: ‘Činjenica da određeni klubovi na severnom Kosovu trenutno igraju pod pokroviteljstvom FSS ne podriva opštu organizacionu vlast FSK na njegovoj teritoriji, što je i dokazano prijavom FSK za članstvo’. Uzimajući u obzir gore navedene stavke i u interesu fudbala, želeli smo da podstaknemo FFK da povuče zahteve podnete bezbednosnim institucijama Kosova, tako da utakmica može da bude odigrana 5. oktobra - navodi se u pismu FIFA

Foto: Printscreen Kosovo online

#FIFA

#Kosovo

'