AKTUELNO

Dejan Stanković ubeđen je u to da će njegov, kako je rekao, fudbalski otac pobedtiti opaku bolest leukemiju, i da uopšte ne sumnja u to.

Legenda srpskog fudbala, Dejan Stanković, otvorio je dušu u Milanu tokom meča omladinaca Intera i Fiorentine, u kojem je na golu ''Neo-azura'' stajao Dekijev sin Filip.

Stanković je otkrio najnovije detalje lečenja Siniše Mihajlovića, čoveka koji je krstio Filipa i kojeg Dejan zove Ćale još od vremena kad su zajedno igrali za Lacio i Inter.

- Bio sam kod njega, videli smo se. Redovno se čujemo, Miha se drži. Kad je pre dva meseca otkrio da je bolestan, bio je to veliki šok za sve. Međutim, ako neko može da iznese tu borbu na svojim leđima i otera to zlo, može Miha.

Kako je on naveo, Mihajlović je odradio prvi ciklus hemioterapije, sad je početak drugog. Kroz koju nedelju bi opet trebalo da ga puste kući na neko vreme:- Možda će njegov boravak van bolnice biti dosta kraći nego ovaj prvi jer ga čeka i treći deo lečenja. Očekujemo da sve završi krajem novembra, početkom decembra. Daće Bog da sve bude u redu. Čeka ga velika borba, ali on je rođeni fajter. Ne sumnjam da će Miha sve ovo pregrmeti, iako je mnogo teško - rekao je on.

- Miha je stvarno unikatan. Ko god je imao priliku da ga on trenira, ostao je sa otvorenim ustima i mogao je da kaže samo "vau"! Nedavno je i golman Milana i reprezentacije Italije Donaruma, kojeg je Mihajlović uveo u prvi tim kao šesnaestogodišnjaka, rekao da je plakao kao dete kad je Siniša odlazio iz kluba - naveo je on.

On se osvrnuo i na prethodne tri sezone koje su, kako kaže, bile fantastične jer su crveno-beli pre Lige šampiona igrali i Ligu Evrope: -To je istorijski uspeh za koji se ne može reći da je bio slučajnost. Ne, bilo je namerno, gađala se Liga šampiona i to je i ostvareno. Što se grupe tiče, Zvezdini protivnici su veoma jaki, videlo se to i u Minhenu protiv Bajerna. Ali kad se dođe na "Marakanu", totalno je drugačiji ambijent i atmosfera. To je stimulans za naše igrače. Zato verujem da će Zvezda sigurno uzeti bodove favoritima - rekao je Stanković.

- Kao da je neko bacio prokletstvo na nas posle EP 2000. godine u Holandiji i Belgiji. Sad je taj baraž jedino što nam ostaje i hvala Bogu da makar imamo tu šansu. Ipak, tek treba da se vidi s kim ćemo igrati. Imamo fenomenalnu generaciju s kojom mora da se radi i oni će odgovoriti na sve zadatke. Verujem u njih. Moramo da probamo da budemo tim, grupa koja zna da pobedi.

#Dejan Stanković

#Rak

#Siniša Mihajlović

'