AKTUELNO

Razlog je skandiranje u Helsinkiju.

Fudbaleri Crvene zvezde neće imati podršku svojih navijača na utakmici protiv Totenhema u Londonu zbog nedoličnog ponašanja i skandiranja "Ubij Šiptara" na utakmici u Helsinkiju protiv istoimenog kluba tokom kvalifikacija.

Foto: Informer/Darko Ljubenović

Za razliku od Partizana, kome je stadion bio suspendovan na dve utakmice - u kvalifikacijama za Ligu Evrope (protiv Moldea) i u prvom meču grupne faze protiv AZ Alkmara, Crvena zvezda se ponovo susreće sa kaznom zabrane vođenja navijača na gostovanja.

Evropska fudbalska unija kaznila je crveno-bele zabranom vođenja navijača na jedno evropsko gostovanje. S obzirom na to da srpski šampion naredno gostovanje u Ligi šampiona ima u Londonu protiv Totenhema, jasno je da će Zvezda ostati bez podrške u domu "pevaca".

Provokacija Albanaca na stadionu u Helsinkiju

Šestorica albanskih provokatora pre utakmice Zvezda-Helsinki ušli su na tribinu ogrnuta albanskom i zastavom tzv. Kosova.Oni su odmah počeli da na tečnom srpskom dobacuju srpskim novinarima i delegaciji Crvene zvezde.  - Majku vam je*em! Pu*ite ga. Četnici - vikali su mladi Albanci. Međutim, čim su reagovali srpski novinari, oni su pobegli na drugi deo tribine, gde ih je sačekalo nekoliko prijatelja. Kada su Delije videle komešanje, počelo je nadvikivanje i pesma ''Ubij šiptara".

Razlog je skandiranje "Ubij Šiptara" u Helsinkiju i to posle provokacije nekoliko Albanaca, koji su ušli na zapadnu tribinu ogrnuti zastavama Albanije i takozvanog "Kosova". Ceo slučaj UEFA prijavio je delegat čuvene FARE.

Pročitajte još: PROVOKACIJA ALBANACA NA STADIONU U HELSINKIJU: Pokazivali srednji prst, psovali i pretili Srbima! (FOTO)

#FC Totenhem

#FK Crvena Zvezda

#Kazna

#UEFA

'