AKTUELNO

Zvezda je ponovo u Ligi šampiona! Crveno-beli će biti u četvrtom šeširu, a jasno je da na "Maraknu" stiže elita evropskog fudbala.

Žreb je na programu u četvrtak od 18.00. Dosta toga je poznato.

Šešir nosilaca u Ligi šampiona se zna od momenta kad se završe svi šampionati i finala u dva takmičenja evrokupova. On se formira od aktuelnih osvajača Lige šampiona (Liverpul) i Lige Evrope (Čelsi) i šampiona šest zemalja sa najboljim koeficijentima na UEFA rang-listi: Španija (Barselona), Engleska (Mančester siti), Italija (Juventus), Nemačka (Bajern), Francuska (PSŽ) i Rusija (Zenit).

Od drugog do četvrtog šešira rangiranje se vrši na osnovu klupskog koeficijenta, pa tako Real Madrid, koji je prvi na rang-listi, predvodi veliku grupu. Uz "kraljeve" su još i: Atletiko, Dortmund, Napoli, Šahtjor, Totenhem i Benfika, sve sami moćni klubovi. Ostala je jedna nepoznanica drugog šešira, poslednji član će biti Ajaks, ako prođe kiparski APOEL, ili Lion, koji je već u grupnoj fazi.

U trećem šeširu zasada imamo pet od osam klubova - Bajer L., Salcburg, Balensija, Inter, Olimpijakos... Ako Ajaks prođe u LŠ, Lion se spušta u treći šešir, koji bi, ako se plasiraju, dopunili verovatno Briž (igra sa LASK) i Dinamo Zagreb.

PROČITAJTE JOŠ: ČUDO NA MARAKANI: Zvezda ponovo u Ligi šampiona! (FOTO+VIDEO)

SASTAVI ŠEŠIRA

Prvi: Liverpul, Čelsi, Barselona, Bajern, Juventus, Mančester Siti, PSŽ i Zenit.

Drugi: Real, Atletiko, Borusija Dortmund, Napoli, Šahtjor, Totenhem, Ajaks* i Benfika.

Treći: Lion, Bajer Leverkuzen, Salcburg, Olimpijakos, Klub Briž*, Valensija, Inter i Dinamo Zagreb.

Četvrti: Crvena zvezda, Lokomotiva Moskva, Genk, Galatasaraj, Lajpcig, Slavija Prag*, Atalanta, Lil.

Napomena* klubovi pored čijeg imena stoji zvezdica treba u sredu uveče da overe plasman u Ligu šampiona.

#FK Crvena Zvezda

'