AKTUELNO

Novinar švajcarskog "Blika" Alan Kunc napravio je reportažu sa stadiona "Rajko Mitić" sa akcentom na čuveni tunel

Bliži se početak meča između Crvene zvezde i Jang bojsa. Atmosfera na "Marakani" će biti paklena... Švajcarci su želeli da osete čuveni tunel pred meč sa Crvenom zvezdom, i ostali su zaprepašćeni. Novinar Alan Kunc objavio je reportažu na portalu "Blik".

- Ovo je najtežih 100 koraka u životu jednog fudbalera- navodi novinar švajcarskog Blika.

Foto: Printscreen YouTube/Au Premier Poteau

- Svlačionica nije na stadionu, već u zgradi napolju, igrači moraju da prođu kroz beskrajni dvodelni tunel. Prvo se spustite direktno ispod Delija kroz podrum, to je naziv ultrasa Crvene zvezde, a onda pre nego što krenete na stadion skrenete levo u manji tunel sa koracima koji su igrađeni tako da kao igrač gostujuće ekipe ne završite direktno u čeljustima Delija čim izađete iz tunela, piše Kunc.

Novinar dalje piše da je tunel doživeo promene u odnosu na prethodne godine, da su zastrašujući grafiti kao i crvena boja zidova koja imitira krv sada prefarbana, i da je ostala samo velika lobanja koja je na samom kraju prvog dela tunela.

Švajcarci su kontatirali bivšeg igrača Partizana, Gorana Obradovića, koji je kao igrač crno-belih osetio kako je kada prolazite kroz taj tunel.

-Naravno da to pravi razliku kada izađete kroz taj tunel kao igrač Jang Bojsa ili Partizana. Ceo stadion će biti protiv Jang Bojsa. Dužina tunela je ta koja utiče na to da pritisak na igrače raste svakim korakom. Sve dok vam se srce skoro ne spusti u gaće. Igrači Zvezde se tada osećaju tako kao da im to daje krila, ali kada izađete na teren, posle nekoliko minuta igre sve prođe - naveo je Goran Obradović.

#Crvena Zvezda

#Tunel

'