AKTUELNO

Na platou ispred stadiona 'Rajko Mitić' juče je osvanuo tenk 'T-55' koji je izazvao burne reakcije.

Navijači Crvene zvezde odavno se nazivaju „severnom armijom“, a sada su dobili i "teško naoružanje pred meč decenije u Beogradu".

Tenk je već postao turistička atrakcije sa kojom navijači i simpatizeri ovog kluba imaju priliku da se fotografišu, što rado čine. Gotovo nijedan prolaznik nije prošao pored tenka, a da se nije fotografisao.

Kako kažu, tenk simbolizuje vojničku odanost Zvezdinih navijača i nalazi se na novom platou ispred severne tribine.

Foto: Pink.rs/Marija Kotaraš

Tenk je doteran pred meč sezone, a ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović je rekao da ispred stadiona Crvene zvezde nije parkiran tenk već maketa tenka.

- Policija se obratila tužilaštvu koje je reklo da nema elemenata krivičnog dela i da mesta za postupanje policije - rekao je Stefanović i dodao da je policija obavila kontradiverzioni pregled te makete i da ne postoje minska i eksplozivna sredstava i nešto što može da ugrozi ljude.

Foto: Pink.rs/Marija Kotaraš

Podsetimo, hrvatski mediji smatrali su da se radi o provokacijjer je u pitanju "tenk iz Vukovara kako su neki srpski mediji pisali", a ne komentarišu to što se ispred stadiona Dinama, poznatom 'Maksimiru' nalazi ploča koju možete videti u nastavku, na kojoj se vide tada još uvek paravojne formacije Hrvata, a iza njih scena sa utakmice Dinamo - Crvena zvezda iz 1990. godine na kojoj je došlo do sukoba.

Na ploči piše:

Svim navijačima Dinama za koje je rat počeo 13. maja 1990. na stadionu Maksimir, a završio se polaganjem svojih života na oltar domovine Hrvatske.

Mnogi su pisali da je tenk koji je postavljen na platou Zvezdinog stadiona do sada neviđena atrakcija, što nije slučaj, jer je CSKA iz Moskve to ranije uradio, a fotografije možete pogledati i OVDE.

Podsetimo, ispred stadiona FK Arsenal postavljena su dva topa.

Foto: Wikipedia/Ronnie Macdonald

Spektakl počinje u 21 sat

Večeras od 21 sat, pred punom "Marakanom", igra se revanš meča plej-ofa Lige šampiona.Podsetimo, na prvom meču u Bernu bilo je 2:2 što je prilično aktivan rezultat. "Marakana" je rasprodata već prvog dana kada je počela podela karata.

U videu koji sledi pogledajte kako je izgledalo postavljanje tenka:

#FK Crvena Zvezda

#Rajko Mitić

#Stadion

#Tenk

'