AKTUELNO

Povratak srpskog trenera Siniše Mihajlović na teren, u meču Verone i Bolonje (1:1), u trenutku kada se leči od leukemije, dobar je znak na putu ka oporavku, ali je u ovoj situaciji neophodan veliki oprez, smatra poznati italijanski doktor Sante Tura.

Tura, bivši direktor Instituta u Bolonji gde se leči Mihajlović, kaže da je Srbin pokazao snagu što je otputovao u 145 kilometara udaljeni grad kako bi vodio svoje igrače na startu Serije A.

- Činjenica da su mu doktori dali dozvolu znači da postoji pozitivan odgovor organizma. Jasno je da će, kao i svaki pacijent koji je napustio bolnicu, morati da poštuje određe stvari. Biće praćeno sve - rekao je Tura, a prenosi Medijaset.

Tura dodaje da bolest i dalje mora da se drži pod kontrolom.

- Sigurno je da u ovom stanju mora da prođe barem još jedan tok lečenja i zato sledi hospitalizacija, odnosno verovatno je rešenje transplatacija koštane srži. Medicina je napredovala ovih godina, lako je naći donora, jer je dovoljno 50 odsto kompatibilnosti - poručio je on.

Kako su preneli italijanski mediji, Mihajlovićev dolazak u Veronu iznenadio je fudbalere Bolonje kako bi im ispunio obećanje, dato pre 40 dana kada je krenuo sa lečenjem.

- Obećao sam da ću biti sa vama. I ovde sam. Za neke sam budala što sam izašao iz bolnice. Ipak, želeo sam da budem ovde - rekao je Mihajlović i izazvao suze kod svojih izrabranika, a prenosi Gazeta delo Sport.

Izjava legendarnog Srbina govori da je na svoju ruku, odnosno protiv saveta doktora, odlučio da napusti bolnicu i ispuni obećanje - prvo, jer je glavno ono da će na kraju pobediti bolest.

#Rak

#Siniša Mihajlović

#lečenje

'