AKTUELNO

Srpski stručnjak i aktuelni trener Bolonje Siniša Mihajlović oporavlja se od teške bolesti, ali je ustane iz kreveta i seo na klupu svog tima protiv Verone i tako pokazao koliki je borac i ratnik.

Na kraju sam rezultat meča njegove Bolonje, i remi na Bentegodiju, 1:1, ostao je potpuno u drugom planu jer je "Grande Siniša", svojim primerom pokazao da ne postoje nemoguće stvari. Niko, pa ni najveći optimisti se ovome nisu nadali pre 40 dana kada je Siniši Mihajloviću dijagnostifikovana leukemija, ali Siniša je, kako prenose italijanski mediji, dao obećanje svojim igračima da će biti sa njima na prvom meču u sezoni u Seriji A, i to obećanje je ispunio.

Foto: Tanjug/Filippo Venezia/ANSA via AP

Tako, posle prospavane noći, Gazeta delo Sport donosi tekst u kojem objašnjava šta se zapravo dogodilo i kako je Siniša izašao iz bolnice.

Foto: Tanjug/Filippo Venezia/ANSA via AP

- Obećao sam da ću biti sa vama. I ovde sam. Za neke sam budala što sam izašao iz bolnice. Ali, želeo sam da budem ovde - rekao je Mihajlović svojim fudbalerima.

List navodi reči Andree di Kara koji je istakao da su igrači bili potpuno šokirani i oduševljeni kada su videli Sinišu kako ulazi u hotel.

- Kada je počeo da govori, igrači su plakali - ističe on.

U tekstu se dodaje i to da su doktori savetovali Siniši pre nekoliko dana da ne sme da napušta bolnicu jer je to suviše rizično. Ali, on je prvo insistirao, a onda i "plakao od besa", a onda je pogledao doktore u oči i rekao im:

- Obećao sam i ustaću. Znam sve. Vratiću se za dva dana.

Foto: Tanjug/Filippo Venezia/ANSA via AP

Tako su ga lekari pripremili, pa je izašao iz bolnice i u nedelju vodio Bolonju u meču protiv Verone. Ipak, prvi put, kada je izašao iz bolnice, osetio je kako mu drhte kolena zbog 40 dana koje je proveo tamo, ali pokazao je pravu snagu ratnika.

- Siniša Mihajlović je poslednjih 40 dana proveo najgore dane u svom životu u sobi 3 sa 3, i to, slušajući zvuk alarma mašina koje upozoravaju na kraj hemoterapije, antibiotika i tečnosti. Prvih dana pripremio je sebe na ono što će se desiti kasnije: šišanje do glave kose koja je morala da otpadne, i koja je odmah počela da raste. Bio je to prvi znak osvete koju njegovo telo pokazuje bolesti - navodi se u tekstu.

#Siniša Mihajlović

'