AKTUELNO

Zbog zastave sa "keltskim krstom", što se u Evropi smatra iskazom neonacizma, kao i povika na račun fudbalera Malatije i nekadašnjeg kapitena Crvene zvezde Mičela Donalda "pi*** ciganska", što je shvaćeno kao "izliv rasizma", UEFA je kaznila Partizan sa čak dve utakmice igranja evropskih mečeva pred praznim tribinama i novčano 24.250 evra.

Predsednik Fudbalskog kluba Partizan, Milorad Vučelić smatra da je odluka UEFA nepravična prema tom klubu.

-Mi kao da smo pastorčad kad su međunarodne utakmice u pitanju, to je sasvim sigurno i način suđenja i jučerašnji način suđenja govori da se svi timovi sem Partizana osećaju kao domaći - smatra Vučelić i naglašava da je odluka nepravična, ni na čemu zasnovana.

-Odluka je prestroga i naravno da se to odrazilo na igrače i igru. Zamislite kako bi bilo da nije bilo dece u onolikom broju - dodaje on.

Osvrćući se na jučerašnju utakmicu u kojoj je Partzan rezultatom 2:1 pobedio Molde, Vučelić kaže da je srpski klub počeo slabu igru u prvih 20 minuta, sudija je bio loš i loše je sudio, kao i da je bio pristrasan.

- Mi smo pobedili, mogli smo još jedan gol da damo, sledećeg četvrtaka igramo u Moldeu i biće veoma teško - kaže on.

Kao što je poznato, posle kazne UEFA, ulazak na stadion zabranjen je regularnim navijačima, ali je bio dozvoljen ulazak dečacima iz škola fudbala.

Vučelić je rekao da je ponosan na tu decu, kao i da su zadali "domaći zadatak" kako se navija.

-Od narednih utakmica, po ideji našeg direktora Miloša Vazure biće jedan deo stadiona namenjen za decu, tu će ulaz biti besplatan, a ukoliko se dogodi da nam UEFA ne smanji kaznu onda će na sledećoj utakmici deca popuniti ceo stadion - najavio je Vučelić.

#FC Partizan

#Milorad Vučelić

'