AKTUELNO

Srpski prvak igrao je prvi meč plej-ofa Lige šampiona protiv švajcarskog tima u Bernu.

Izabranici Vladana Milojevića na korak su od grupne faze Lige šampiona, a na putu do elite večeras im je stajao Jang Bojs. Meč se završio rezultatom 2:2.

Crveno-beli u Bernu igrali su prvi meč plej-ofa elitnog takmičenja protiv švajcarskog prvaka Jang bojsa.

SASTAVI

JANG BOJS: Von Balmos - Lotomba, Cesiger, Luštenberger, Garsija - Sijero, Ebišer, Martins Pereira - Asale, Nsame, Ngamaleu.

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Pankov, Degenek, Rodić - Kanjas, Ivanić - Vukanović, Marin, Garsija - Boaći.

PRVO POLUVREME

Meč je počeo napadom Crvene zvezde, a već u 7. minutu Jang Bojsi poveli su golom Asalea. Gol je zaista bio naivno primljen. Akcija je pošla od golmana domaćih, koji je deganžmanom na polovini gostiju pronašao Nsamea. Napadač švajcarskog kluba je nadskočio Ivanića i glavom prosledio loptu do brzonogog Asalea, koji je izašao sam pred Borjana i savladao ga šutem sa seda, osam metara.

Domaći su bili mnogo konkretniji na samom startu meča, ali su crveno-beli uspeli da izjednače u 18. minutu! Marin je izveo korner s leve strane, a Degenek je na drugoj stativi, u visinii penala glavom pogodio kontra ugao gola Janga Bojsa, pošto je lopta u visokom luku prebacila jednog igrača domaćih koji je stajao pored stative.

Milan Borjan u nastavku uspeo je da za samo 60 sekundi sa dve fantastične intervencije spasi gol Crvene zvezde. U 36. minutu Marin je imao veliku priliku. Debitant u crveno-belom dresu Garsija je odlično povukao kontranapad crveno-belih po desnoj strani, uočio je i uposlio usamljenog kapitena Zvezde na drugoj strani terena. Iskusni vezista je ušao u kazneni prostor oči u oči s golmanom Jang bojsa koji je istrčavanjem pokušao da skrati ugao. Marin je uspeo da ga savlada, ali se na gol liniji našao kapiten domaćih Lustenberger i izbio loptu u aut.

Prvo poluvreme završeno je sa tri minuta nadoknade i rezultatom 1:1.

DRUGO POLUVREME

Na samom startu drugog poluvremena, posle samo 60 sekundi igre, crveno-beli su napravili preokret, zahvaljujući Degeneku! Poslednje pojačanje srpskog šampiona je odlično ispratio akciju koja je išla po desnoj strani, sačekao je centaršut na drugoj stativi i u padu, sa pet, šest metara poslao loptu u gol Jang bojsa. Rezultat je u 46. minutu promenjen na 2:1 za Zvezdu.

Crveno-beli imaju odlične šanse, a u 65. minutu domaćin je imao veliku priliku. Posle centaršuta sa desne strane lopta je preskočila Degeneka, Asale je bio usamljen na petercu, ali je u padu loše šutirao.

U 75. minutu iz penala do izjednačenja - 2:2! Najbolji strelac Jang bojsa Oaro, koji je u igru ušao samo nekoliko trenutaka ranije, savladao je Borjana iz penala, koji je dosuđen pošto se holandski sudija konsultovao s VAR tehnologijom. Najstrožu kaznu je skrivio Ričmond Boaći, koji je odmah posle penala mesto na terenu ustupio Tomaneu.

U 85. minutu Marko Gobeljić spasao je Zvezdu! U 85. minutu je defanzivac crveno-belih izbacio loptu sa gol linije i tako spasao i golmana Borjana, koji je "zaplivao" posle centaršuta u prazno i omogućio Orou priliku da glavom zatrese mrežu.

#FC Young Boys

#FK Crvena Zvezda

'