AKTUELNO

Fudbaleri Partizana remizirali su na teškom gostovanju u Kruševcu odigravši samo 2:2 protiv večeras veoma raspoložene ekipe Napretka.

Fudbaleri Napretka i Partizana igrali su nerešeno 2:2 (2:1) u Kruševcu u utakmici četvrtog kola Superlige Srbije.

Crno-beli su četvrti na tabeli sa sedam bodova, ali iz tri meča, dok je Napretku ovo prvi osvojeni bod u sezoni, kojim je zbog bolje gol-razlike uspeo da preskoči Mačvu i pobegne sa dna tabele.

Trener Partizana Savo Milošević napravio je veliki broj izmena u timu u odnosu na meč sa Malatjom i pokazalo se da takav "šareni" sastav ne može da se nosi sa "fenjerašem" Superlige.

Crno-beli su, naročito u fazi odbrane, imali velikih problema u prvom poluvremenu, a najveću muku zadavao im je Igor Ivanović. Napadač domaćeg tima ne samo što je postigao dva gola, već je mogao još toliko.

Ivanović je doveo Napredak u vođstvo već u desetom minutu, a samo četiri minuta kasnije izjednačio je Rajko Brežančić, prvim golom od povratka u Partizan.

Primljeni gol nije pokolebao izabranike trenera Predraga Rogana. Naprotiv. I u nastavku prvog poluvremena su bili opasniji rival, što su krunisali u 29. minutu drugim golom Ivanovića.

Mogli su "čarapani" još koji put da savladaju Vladimira Stojkovića do odlaska na odmor, ali nisu, pa je u poluvremenu reagovao Savo Milošević i napravio dvostruku izmenu - uveo je Sejdubu Sumu i Takuma Asana.

U nastavku su crno-beli sve vreme vršili konstantan pritisak, koji im je doneo novo izjednačenje, ali ne i više od toga. Realno, Partizan jeste napadao tokom celog drugog poluvremena, ali ne može se reći da stvarao šanse.

U 66. minutu Suma je izjednačio na asistenciju Zorana Tošića za, ispostavilo se, konačnih 2:2.

Na kraju, iako su dva puta vodili, Kruševljani su daleko zadovoljniji "podelom plena".

Partizan u četvrtak igra sa Malatjom u Turskoj revanš trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope posle pobede u Beogradu od 3:1, a onda sledećeg vikenda u Superligi dočekuju Rad.

Napredak u petom prvenstvenom kolu gostuje u Šapcu.

#FK Napredak

#FK Partizan

'