AKTUELNO

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Mladost na stadionu "Rajko Mitić" 2:0 (2:0) u prvoj utakmici četvrtog kola Superlige Srbije.

Crveno-belima je ovo bio treći prvenstveni meč i imaju maksimalan učinak, dok su Lučanci doživeli drugi poraz u četvrtoj utakmici, pa su ostali na četiri osvojena boda. Zanimljivo je da je Zvezda sve superligaške pobede ostvarila identičnim rezultatom - 2:0. Trener prvaka Srbije Vladan Milojević "promešao je karte" i odmorio većinu standardnih prvotimaca - Marin, Ben, Rodić, Vukanović kao i povređeni Pavkov, nisu bili u protokolu, na klupi su meč presedeli Jovančić i Milunović, dok je Degenek na početku drugog poluvremena zamenio Babića. Uprkos tome Zvezda nije imala problema da zabeleži rutinsku pobedu nad Lučancima. Strelci su bili Miloš Vulić u četvrtom minutu i Milan Jevtović u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena.

Igra nije imala jak ritam, ali to se nije moglo ni očekivati s obzirom na veliku vrućinu u Beogradu. Večerašnja utakmica na "Marakani" bila je posebna za golmana Zvezde Milana Borjana, ali i trojicu njegovih saigrača.

Borjan je zabeležio jubilarni 100. nastup za crveno-bele, pa mu je zbog tog jubileja predsednik Svetozar Mijailović uručio uramljeni dres sa brojem 100. Njegoš Petrović, koji je pre samo dva dana stavio paraf na vernost Zvezdi, dobio je priliku da debituje od prvog minuta, a u drugom poluvremenu Milojević je istu čast ukazao i napadačima, Portugalcu Tomaneu i Crnogorcu Nikoli Krstoviću.

#fudbal

'