AKTUELNO

Legendarni fudbaler crno-belih Saša Ilić nepuna tri meseca posle oproštaja na "Rajku Mitiću" dobio je ponudu koju će uskoro i prihvatiti.

Saša Ilić biće uskoro imenovan za direktora mlađih selekcija Fudbalskog saveza Srbije, piše "Sportski žurnal" u broju od utorka i dodaje da će legendarni fudbaler Partizana nepuna tri meseca po završetku igračke karijere postati prvi saradnik novog sportskog direktora "Kuće fudbala", Vladimira Matijaševića.

- Ilić će u hijerarhiji FSS biti odmah iza Matijaševića, a iznad Gorana Grkinića, koji je od Gorana Vasilijevića preuzeo mesto koordinatora mlađih selekcija - navodi ovaj sportski list podsećajući da se u međuvremenu Ilić nije dogovorio sa aktuelnim rukovodstvom crno-belih oko njegove eventualne uloge u Humskoj.

Foto: Beta

FSS jedno vreme nije imao funkciju direktora mlađih kategorija, koja će biti ponovo uvedena i poverena 41-godišnjem Požarevljaninu, koji je svojevremeno bio član svih reprezentativnih selekcija računajući i seniorski tim, za koji je odigrao 37 utakmica i dao četiri gola.

Ilić je nastupao za mlađe kategorije Partizana od 1986. do 1996, kada je debitovao za prvi tim i do odlaska u Galatasaraj 2005. zabeležio 282 nastupa u crno-belom dresu uz 127 postignutih golova. Posle dve sezone u Turskoj i još dve i po u Austriji i Grčkoj gde je nastupao za Salcburg i Larisu, Ilić se vratio u Humsku u januaru 2010. i do proleća 2019. odigrao još 321 utakmicu uz 32 pogotka.

Karijeru fudbalera završio je 23. maja na Stadionu "Rajko Mitić" pobedom nad "večitim rivalom" Crvenom zvezdom i osvajanjem Kupa, što je bio njegov 18. trofej u dresu Partizana.

#FC Partizan

#Saša Ilić

'