AKTUELNO

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević, posle poraza u Helsinkiju (2:1), izjavio je da je pogodak Milana Pavkova u Beogradu, po svemu viđenom u dva meča, odlučio pobednika u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Zvezda je prošla uprkos porazu zahvaljujući trijumfu 2:0 iz prvog duela, uz napomenu Milojevića da je pogodak Pavkova u 90. minutu bio od velike važnosti.

- Najbitnije je da smo ostvarili prolaz dalje, to mi je glavni utisak. Sve ostalo je "zašto i zato", imali smo određenih problema. Znali smo da će biti teško, gol Pavkov je bio bitan, verovatno presudan - rekao je sinoć Milojević na konferenciji za novinare posle utakmice u Finskoj.

On je dodao da ne želi izgovor u tome što se utakmica igrala na veštačkoj podlozi, iako smatra da je bila velika prednost na strani domaćina.

- Helsinki igra impozantno na ovoj podlozi. Adaptirani su, dobro razmenjuju padove. Mogli smo ranije da "ubijemo" utakmicu, ali smo se zadovoljili rezultatom za prolazak, dok je kod njih proradio skandinavski mentalitet i išli su na pobedu. To ne mogu da shvatim, umesto da damo drugi gol, mi smo primili.

Na pitanje kako usaditi mentalitet da njegovi igrači imaju veću želju od današnjeg protivnika, Milojević je odgovorio i sa pitanjem. "Dobro pitanje, kako usaditi? Jednostavno, bila je ključna lopta Bena u šansi, čudno je odskočila lopta... Ne mogu ništa da zamerim, ja snosim odgovornost, sastavljam tim i presrećan sa njima".

Kako je naglasio, morao je njegov tim da se u Helsinkiju pokaže u boljem svetlu.

- Šta znači razočaran? Ne mogu baš tako da kažem... Trebalo bi da igramo bolje, a sa druge strane primili smo bezveze gol i ponovljamo greške - rekao je Milojević, uz velike pohvale na račum finskog tima.

Zvezda u sledećem kolu čeka verovatno danski Kopenhagen, za koga Milojević kaže da je još jedan respektabilan rival.

- Nema lakših protivnika. Helsinki nije slab, a Kopenhagen je fenomenalan protivnik. Mi unapred znamo kad će biti teško, kad neće, ne želim da se o tome priča. Imaju sjajnog trenera Solbakena, dobar sistem i tim - zaključio je on.

#FK Crvena Zvezda

#Vladan Milojević

'