AKTUELNO

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je danas da je njegov tim potpuno fokusiran i spreman za derbi utakmicu 2. kola Superlige protiv Radničkog iz Niša.

- Igramo derbi protiv ekipe koja je bila fantastična prethodne sezone. Imali su kontinutitet, ali poput mnogih klubova iz Srbije imaju problem da ih je napustio veliki broj kvalitetnih igrača. Došao im je novi trener Krunić, veoma ga cenim, ali nije mogao da primeni sve zamisli u kratkom periodu. Zbog neuigranosti ispali su od Flore, a pobeda u prvom kolu nagoveštava da hvataju zamajac. Mi ne menjamo našu percepciju i filozofiju, spremamo se maksimalno fokusirani na novi izazov - rekao je Milojević na konferenciji za medije na stadionu "Rajko Mitić".

Kako je naglasio, forma se dobija kroz takmičarske utakmice, a Zvezda već ima iskustvo sa gustim rasporedom.

- U poziciji smo kao zemlja da igramo od prvih kvalifikacionih utakmica. Samo dve nedelje odmora je malo za igrače koji imaju toliko iskčenja. Igrači trpe velike napore, ali ćemo probati da razigravamo fudbalere. Moramo da bacimo u vatru i rovite igrače jer nemamo drugi način da dostignu formu - poručio je Milović i pozvao javnost na strpljenje oko pojačanja Alberta Kanjasa, Žandera Santane i Tomanea jer "dolaze iz povreda".

O igračima Eriku Jirku i Dejanu Melegu, koji su na pozajmicama u Radničkom iz Crvene zvezde, Milojević je imao reči hvale.

- Meleg i Jirka su veoma kvalitetni igrači. Meleg će dobijati na samopouzdanju iz utakmice u utakmicu, a Jirka je jedan od igrača koji bi konkurisao za sastav kod nas, ali je zbog broja stranaca bila bolja opcija da ode na pozajmicu. Srećan je u Nišu. Koliko će oni pomoći Radničkom toliko će i Radnički pomoći njima.

On je izrazio žal zbog povrede kolena veziste Branka Jovičić jer propušta prvi deo sezone.

- Sa žaljenjem moram da kažem da ćemo izgubiti Branka duži vremenski period, ali to sve treba da ojača prvenstveno njega, a potom i sve nas. Siguran sam da će se vratiti i ponovo biti sa nama. Ne volim kada povrede sputaju igrače, ali život je takav - zaključio je on, uz napomenu da sigurno neće biti dolazaka izuzev visokog kvaliteta.

Utakmica između Crvene zvezde i niškog Radničkog igra se sutra na stadionu "Rajko Mitić" od 20 sati.

#FK Crvena Zvezda

#Vladan Milojević

'