AKTUELNO

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je danas da ekipa Helsinkija ne sme da se potceni jer je svaki protivnik za poštovanje, iako se njegov tim nikoga ne plaši.

- Pričamo o Suduvi i Helsinkiju. Ne znam zašto se potencira kao da smo Bogom dani i neki vanzemaljci. Moramo da shvatimo gde smo. Pokušavamo da Zvezdu ovih par godina vratimo tamo gde pripada. Ne kalkulišemo. Treba svakog protivnika maksimalno da poštujemo. Suduva nije naivna ekipa, a sada imamo veoma dobrog protivnika kao što je Helsinki, koga poštujemo. Nikog se ne plašimo. Igrači su motivisani, inspirisani su za ovakve utakmice - rekao je Milojević na konferenciji za novinare.

Zvezda će sutra od 20 i 45 na svom stadionu igrati protiv Helsinkija prvu utakmicu drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

- Preskočili smo prvu prepreku, a i u drugom kolu nas čeka izuzetno težak protivnik. O svim ekipama protiv kojih igramo pričamo sa velikim poštovanjem jer su to prvaci svojih zemalja. Helsinki je veoma dobra ekipa. U takmičarskom su ritmu, prvenstvo im je u toku, a mi se polako zahuhtavamo. Voleo bih da budemo bolji nego u prethodnoj utakmici. Biće potrebno mnogo utakmica da prođe da bismo bili u takmičarskom ritmu - kazao je Milojević.

Nije želeo da kaže koji bi za njega bio zadovoljavajući.

- Sutra će biti samo prvo poluvreme. Biće i drugo koje će se igrati kod njih. Nisam neki prognozer niti mogu da razmišljam šta i kako. Trudićemo se da igramo svoju igru i ispunimo plan. Bio bih zadovoljan dobrom igrom, a rezultat neka dođe kao posledica dobre igre. Šta god da bude bilo, neće biti gotovo jer imamo i revanš tamo - naveo je trener Zvezde.

Jedan od najboljih igrača Helsinkija Lasi Lapalainen je napustio klub, a Milojević je rekao da to ne utiče na Zvezdu.

- To ne utiče na nas. Imaju izvrsne igrače. To je takva nacija. Oni su veliki profesionalci. Oni su stvarno veoma dobar kolektiv. Iz dobrog kolektiva uvek iskoči neki igrač.

Utakmice Partizana i Čukaričkog, koji igraju kvalifikacije za Ligu Evropa, su odložene u srpskom prvenstvu, a Milojević je rekao da Zvezda nije razmišljala u tom pravcu.

- Nismo razmišljali u tom pravcu. Vidim da se pominje i naredni rival. Nisam u tom fazonu i ne razmišljam o sledećem, već samo o Helsinkiju - rekao je Milojević.

Zvezda je vratila Miloša Degeneka. Milojević nije krio oduševljenje zbog toga.

- Veoma sam ponosan što se Miloš vratio. Učinio je veliku stvar, uložio veliku energiju da se vrati. On je profesionalac, od glave do pete, mlađi će od njega mnogo toga da nauče. Nadam se da će doprineti, nastaviti tamo gde je stao. Pitanje je njegove fizičke spreme, ali poznavajući ga, on je spreman i kada je na odmoru jer je veliki profesionalac. Biće licenciran, a za ostalo ćemo videti - zaključio je Milojević.

Kada je reč o Hozeu Kanjasu i Žanderu, Milojević je naveo da će za njih biti potreban da prođe period adaptacije i da je njima potrebno vreme jer nisu prošli pripreme.

#FK Crvena Zvezda

#Vladan Milojević

'