AKTUELNO

Trener Bolonje Siniša Mihajlović biće u strogom karantinu u bolnici "Santa Orosla Malpigi" u Bolonji

Kako javlja list "Il korijere di Bolonja", Mihajlović će biti hospitalizovan u mikrobiološki najčistijem području bolnice, sa pozitivnim pritiskom vazduha. To znači da vazduh spolja ne može da uđe u sobu u kojoj je smešten srpski trener.

Dubinska ispitivanja

Od tog momenta proslavljenog fudbalera moći će da obilaze samo članovi najuže porodice. Zbog toga je juče Roberto Manćini iskoristio priliku da poseti nekadašnjeg saigrača, bliskog saradnika i velikog prijatelja.

- Bio je to dug prijateljski zagrljaj, kojim je Manćini želeo da prenese poruku Siniši da je uz njega. Nije smeo dugo da se zadrži u sobi, ali je želeo da dođe barem nakratko - prenosi pomenuti list.

Bolonjske novine posebno ističu da je srpski stručnjak od prvog trenutka kad je primljen u kliniku oduševio kompletno osoblje i profesora Mikelea Kava, koji će voditi tretmane lečenja.

- Vi samo kažite i ja ću da uradim sve što treba. Bile su to jednostavne, ali značajne reči koje je Mihajlović izgovorio osoblju. Oni će svakodnevno brinuti o njegovom oporavku. Planirano je da u prvih nekoliko dana budu izvršena dubinska ispitivanja kako bi se utvrdilo precizno stanje bolesti i da bi se sa apsolutnom preciznošću počelo lečenje, ciljanom terapijom, otkrivaju novinari iz Bolonje.

Neimenovani izvor iz bolnice kratko je opisao da je Mihajlović u kliniku stigao upravo onakav kakav je najavio da će biti - nepokolebljiv i odlučan da pobedi opaku bolest.

- Od ulaska u objekat bivši fudbaler svima je pokazao temperament čoveka koji je zaista ostao bez suza i sada je spreman da se suoči sa borbom protiv leukemije. Tokom razgovora sa lekarima on je pokazao da savršeno razume dinamiku izazova pred kojim se nalazi, odnosno da bitka neće biti kratkotrajna. Biće mu potrebno mnogo strpljenja i snage - kazao je jedan od zaposlenih u bolnici "Santa Orosla Malpigi".

Kompletna italijanska i svetska javnost pozdravila je Sinišinu odlučnost da iz bolničke sobe prati treninge Bolonje preko video-linka i Fejsbuka. Međutim, lekarski tim ga je upozorio da će proći meseci pre nego što se vrati na fudbalski teren. Mihajlovićevo lečenje odvijaće se u etapama koje će trajati po nekoliko nedelja, a prva će biti završena posle tri sedmice. Između tih faza postojaće kratke pauze, koje će poslužiti za procenu toka lečenja.

Ogromno poštovanje

List "Il korijere di Bolonja" kroz još jedan detalj pokušao je slikovito da objasni koliko poštovanje ima Mihajlović u Italiji:

- Oko bolničkog paviljona ne možete da sretnete nijednu znatiželjnu osobu. Nema novinarskih ekipa, fotografa, nema navijača... Posle konferencije za medije, otvorenog pisma javnosti i miliona poruka na društvenim mrežama, grad Bolonja i svi koji vole Sinišu shvatili su da je došlo vreme za poštovanje njegove privatnosti i čekanje na lepe vesti. Iz kluba su, takođe, saopštili da će medijski pritisak sad popustiti i da će učiniti sve da Mihajloviću i njegovoj porodici daju vremena da se suoče sa ovim novim izazovom. Bitka je stvarno počela sada.

#Siniša Mihajlović

'