AKTUELNO

Direktor fudbalskog kluba Inter Đuzepe Marota rekao je da klub neće požurivati transfer Romelua Lukakua iz Mančester junajteda.

Otkako je ekipu preuzeo trener Antonio Konte, Inter je kao glavnog igrača za dovođenje u letnjem prelaznom roku naveo Lukakua.

Konte je pokušao da dovede ovog igrača 2017. godine, kada je bio trener Čelsija, ali je 26-godišnji Belgijanac izabrao da pređe u Junajted, za koji je odigrao 96 utakmica i postigao 42 gola.

- Prelazni rok je proces. Naporno radimo kako bismo napravili najbolju ekipu za novu sezonu. Ambiciozni smo i želimo najbolji mogući tim. Takođe, moramo pronaći načine da poštujemo sve finansijske obaveze. Ne možemo da požurujemo stvari jer nas to može dovesti do grešaka. Imamo jasne ideje, ali moramo da budemo strpljivi - rekao je Marota.

Lukaku je nedavno izrazio želju da napusti Old Traford, ali je ipak otputovao sa ekipom na turneju po Australiji, Singapuru i Kini.

Marota je rekao da će njegovu ekipu ovog leta napustiti Mauro Ikardi i Rađa Naingolan.

- Potrebna nam je transparentnost. Oni su sjajni i talentovani igrači, ali to nije dovoljno. Oni nisu deo našeg projekta, a to kažem jasno i uz poštovanje. Ikardi je na tržištu, ali poštujemo ugovorne obaveze.

Ako ne uspeju da doveu Lukakua, u Interu će se okrenuti dovođenju napadača Rome Edina Džeka, koji je u poslednje četiri godine postigao 62 gola u Seriji A.

- Potrebno je strpljenje. To je kao šah. On je cilj, ali obe strane pokušavaju da postignu pravi dogovor. Fudbaler želi transfer, ali to ništa ne znači. Moramo da poštujemo i finansije.

Pre nego što je preuzeo Čelsi, Konte je osvojio tri uzastopne šampionske titule sa Juventusom i odveo reprezentaciju Italije do četvrtfinala Evropskog prvenstva 2016. godine.

#Lukaku

'