AKTUELNO

Fudbaleri Crvene zvezde po novu ulaznicu za Ligu šampiona krenuće iz Litvanije.

Rival srpskom prvaku u prvom kolu kvalifikacija za elitno takmičenje biće Suduva.

Prvi meč biće odigran u Litvaniji 9. ili 10. jula, dok je revanš na programu sedam dana kasnije u Beogradu.

Suduva je klub iz grada Marijanpolea, koji se nalazi na jugu Litvanije, nedaleko od granice sa Poljskom i Kalinjingradskom oblasti Rusije.

Grad ima oko 37.000 stanovnika, sedmi je grad po veličini u Litvaniji, i centar je istoimene regije. Fudbslaki kub Suduva osnovan je pre 98 godina, 1921. i igra na Arvi stadionu koji prima svega 6250 gledalaca. U A ligi Litvanije, Suduva je u prošlu i ovu sezonu osvojila prvo mesto.

Dva puta su bili vicešampioni Litvanije - 2007. i 2010. godine, dok su čak pet puta uspevali da dođu do trećeg mesta u najkvalitetnijem fudbalskom nadmetanju u Litvaniji..

Aktuelni šampioni Litvanije nikada do sada nisu uspevali da prođu u treće kolo kvalifikacija, a do sada su šest puta eliminisani u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, što su i najveći uspesi kluba na međunarodnoj sceni

Inače, Suduva je prošle godine igrala protiv Crvene zvezde u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. U Beogradu je Zvezda slavila sa 3 prema nula, dok je u Marijanpoleu bilo 0 prema 2 za Crvenu zvezdu.

#FK Crvena Zvezda

#Liga šampiona

'