AKTUELNO

Slavni fudbaler postao je vlasnik Bugatijevog najnovijeg modela, "La voiture noire", koji košta neverovatnih 11 miliona evra!

Fudbaler Juventusa Kristijano Ronaldo postao je vlasnik najskupljeg automobila na svetu, Bugatijevog remek-dela "La Voatur Noara".

Portugalac je za ovu zver na točkovima izdvojio 16.5 miliona evra.

Bugati je svoj novi model, koji u prevodu znači "crni automobil" predstavio prošlog meseca na Salonu automobila u Ženevi povodom 110. godišnjice postojanja.

Napravljen je jedan primerak koji je procenjen za 11 miliona, ali je na aukciji dostigao duplo veću cenu. Posle mesec dana je otkriveno da ga je kupio niko drugi do Ronaldo.

S obzirom da Ronaldo godišnje od ugovora zaradi 30 miliona evra, na šta se dodaje i prihod od reklama, jasno je da mu iznos koji mora da odvoji za Bugati ne predstavlja nikakav problem, odnosno da ovaj model košta tek dvomesečnu Ronaldovu platu.

Bugatijevu zver pokreće quad-turbo motor W16 od 8 litara koji ide i do 1500 konjskih snaga, sa šest ispusnih cevi! Karoserija je ručno rađena iz karbona, a posebno se ističu LED svetla koja su prvi put korišćena na jednom Bugatijevom modelu.

Portugalac u svojoj ergeli ima 20-tak skupocenih četvorotočkaša. Nedavno se pohvalio novim ljubimcem, Rols Rojs Kulinanom, a najskuplji automobil koji je do sada posedovao bio je takođe Bugati, model Kiron koji vredi oko 4 miliona evra.

U garaži mu društvo prave modeli Ferarija, Lamborginija, Bentlija, Aston Martina, BMV-a.

#Automobil

#Kristijano Ronaldo | Christiano Ronaldo

'