AKTUELNO

Fudbaleri Ajaksa pobedili su večeras u Londonu Totenhem s 1:0 u prvoj polufinaloj utakmici Lige šampiona. Jedini gol postigao je Doni van de Bek u 15. minutu na asistenciju Hakima Ziješa.

Revanš utakmica polufinala Lige šampiona izmedju Ajaksa i Totenhema igraće se naredne srede u Amsterdamu. Početak meča na stadionu Vajt Hart Lejn u potpunosti je pripao Ajaksu.

Visokim pritiskom i brzom igrom, holandski tim imao je potpunu kontrolu. To je i donelo rezultat Ajaksu koji je u 15. minutu došao do gola. Ziješ je sa oko 20 metara poslao jednu loptu u prostor, gde ju je prihvatio Van de Bek i u situaciji "jedan na jeadn" savladao Iga Lorisa.

Foto: Tanjug AP

Imao je Ajaks i u narednih 10 minuta kontrolu, ali je posle povrede Jana Vertongena koji je najverovatnije doživeo potres mozga, i prinudne izmene Maurisija Poketina, kada je ušao Musa Sisoko, Totenhem uspostavio ravnotežu.

Foto: Tanjug

Do poluvremena Sisoko i Fernando Ljorente imali su par solidnih pokušaja, ali je mreža ostala netaknuta. Početak drugog poluvremena bio je izuzetno dinamičan, oba tima su se rastrčala, ali nije bilo pravih prilika.

Foto: Tanjug

Ajaks je u 78. minutu preko Davida Neresa imao idealnu priliku da povede sa 2:0, ali je mladi napadalč pogodio stativu posle proigravanja Dušana Tadića. Do kraja susreta nije bilo mnogo uzbudjenja, pa se tako Ajaks u Amsterdam vraća s minimalnom prednošću.

#Ajaks FC

#FC Totenhem

'