AKTUELNO

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević, pred 160. večiti derbi protiv Partizana, izjavio je da očekuje da se njegov tim izdigne posle poraza od Čukaričkog, pruži odličnu partiju i pobedi.

- Ne znam šta bih mogao da dodam ili oduzmem za derbi, vrlo je bitna utakmica sa svih aspekata, takmičarskog i prestiža. Nijedan večiti derbi ne može da se gleda samo na osnovu bodova, ima svega. Očekujem da odigramo dobru utakmicu i pokažemo reakciju posle Banovog brda - rekao je Milojević na konferenciji za novinare na stadionu "Rajko Mitić".

Čukarički, bivši klub Milojevića, u prošlom kolu prekinuo je Zvezdin niz od 57 utakmica bez poraza.

- Na Banovom brdu kada sam rekao "raspad sistema" mislio sam da dosta stvari nije funkcionisalo u toku meča, više u žargonu. Uvek sam iskren prema igračima, za sebe sam samokritičan i razgovarali smo. Sve ostaje u svlačionici i na taj meč stavili smo "ad akta" - rekao je Milojević.

On je dodao da će protiv Partizana posebno bitan biti početak meča, odnosno prvih 15 minuta.

Napominjemo i pričam o tome, nije tabu tema. Puno stvari ima, tu je i psohološka priprema... Derbi je jako nepredvidljiv i niko ne može da kaže kako će da bude. Može mala greška da se desi i odluči. Nisam spreman bilo šta da prognoziram, već se nadam da ćemo biti bolji nego u prethodnim mečevima".

Zvezda će u derbiju biti bez prvog centarfora Ričmonda Boaćija zbog povrede.

- Tenzija uvek postoji, ne znam da li je i jedan dan bio bez pritiska i tenzije, nekad manjih razmera, nekad većih - poručio je Milojević, koji nije želeo da se bavi suđenjem u najavi meča, nakon što je u prethodnom derbiju imao mnogo zamerki.

Milojević je izneo i niz pohvala na račun kolege iz Partizana Sava Miloševića.

- Znam ga dugo, radio je jako dobar posao u FSS, a sada se odlučio da bude trener. To nije ništa novo, sve su nijanse u fudbalu, imao je fantastičnu igračku i verujem da će istu imati i trenersku karijeru - zaključio je Milojević, uz čestitke košarkašima na tituli u ABA ligi, ali i navijačima u humanitarnoj akciji prikupljanja više od 900 jedinica krvi.

Utakmica između Crvene zvezde i Partizana igra se sutra na stadionu "Rajko Mitić" od 19 sati.

#Derbi

#Vladan Milojević

'