AKTUELNO

Katalonski gigant Barselona planira da ponudi novi ugovor najboljem fudbaleru Lionelu Mesiju i ostavi ga na “Nou Kampu” do kraja karijere, najavio je predsednik kluba Đozep Marija Bertomeu.

Argentinac je krajem 2017. godine, uz rekordnu platu od čak 50 miliona evra godišnje, potpisao ugovor sa Barselonom do 2021. godine, ali u Barseloni žele da se dodatno osiguraju.

- Hoćemo da ima jako dugu karijeru i da uživamo sa njim. Lionel je uspeo da sruši sve granice, svi mu se dive i aplaudiraju mu čak i rivalski navijači. Ideja je da mu ponudimo novi ugovor - rekao je Bertomeu za ESPN.

Petrostruki najbolji fudbaler sveta u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri igrao je samo za Barselonu, čiji je najbolji strelac u istoriji kluba.

- Mesi je i dalje mlad, svi vidimo koliko još može, a ima samo dve godine do kraja ugovora. Leo stalno napreduje i verujem da je dosta uspešnih godina ispred njega. U narednim mesecima sešćemo da se dogovorimo za ostane duže u Barseloni.

Bertomeu je uporedio Mesija sa legendarnim Brazilcem Peleom, koji je bio "zastava" Santosa.

- Mesi je promenio čitav smisao Barselone, uvek drži klub u vrhu i teži samo trofejima. On je čovek za jedan klub. Odnos sa Barselonom je više od terena, biće večan. Želimo da ostane u Barseloni i po završetku karijere - zaključio je prvi čovek Barselone.

Mesi je sa Barselonom osvojio sve što se moglo osvojiti, čak četiri trofeja Lige šampiona i devet Primere.

#Leo Mesi

'