AKTUELNO

Srpski fudbalski reprezentativac Dušan Tadić, posle remija protiv Portugalije u Lisabonu (1:1), otkrio je da je pričao s Kristijanom Ronaldom i našalio se sa njim da se nada da će propustiti duel Ajaksa i Juventusa u četvrtfinalu Lige šampiona.

Ronaldo je protiv Srbije morao da napusti teren već u 29. minutu zbog povrede zadnje lože i čeka ga pauza između dve i tri nedelje, što znači da bi mogao da izostane sa prvog meča na gostovanju Tadićevom Ajaksu 10. aprila.

- Videli smo se posle utakmice i pričali. Govorio je da je bio penal kod situacije s Rukavinom. Rekao sam 'nadam se da ćeš se oporaviti, ali posle utakmice sa Ajaksom - uz osmeh rekao je Tadić srpskim novinarima u Lisabonu.

Tadić je bio strelac jedinog pogotka za "orlove", iz penala na startu meča, pre nego što je evrogolom Danilo Pereira dao za konačnih 1:1.

- Odgovara mi Luž. I sa Ajaksom sam postigao gol ove sezone na istom stadionu. Srecan mi je bio i juče - rekao je srpski reprezentativac.

On je prokomentarisao i preoštar start iskusnog defanzivca Pepea na njemu.

- Jeste bio opasan start. Nadam se da nije ništa oko povrede. Pepe je agresivan, jedan od najboljih odbrambenih igrača sveta - rekao je Tadić.

Prema njegovim rečima, Srbija, koja je osvojila bitan bod na terenu prvaka Evrope, morala je da igra mirnije, posebno u drugom poluvremenu.

- Previše smo preskakali, igrali duge lopte na Mitrovića, a trebalo je da ih izvlačimo. Ne znam da li je to strah od rezultata, bez veze smo primili gol. Ima dosta stvari koje treba da popravimo - izjavio je kapiten na jučerašnjem meču u odsustvu Aleksandra Kolarova i Nemanje Matića.

Tadić se osvrnuo na situaciju Portugalije i slab start u kvalifikacijama, odnosno samo dva boda posle dva duela na domaćem terenu.

- Verovatno su najkvalitetnija ekipa u grupi, i ovo ih neće sputati. Iskusni su i dobri igrači... Nije im prijatno, ali veruju da će situacija biti drugačija i da mogu da pobede u Beogradu i u Ukrajini - naveo je Tadić, uz konstataciju i da javnost u Srbiji očekuje od Srbije da se plasira na EURO.

Reprezentacija Srbije nastavlja kvalifikacije u junu gostovanjem Ukrajini u Lavovu.

#Dušan Tadić

#Kristijano Ronaldo | Christiano Ronaldo

#Portugalija

#Srbija

'