AKTUELNO

Komisija za pravna pitanja Fudbalskog saveza Srbije priznaće Crvenoj zvezdi titulu iz 1946. godine, saznaje Srpski telegraf!

Taj predlog na nedavno održanoj izbornoj skupštini saveza izneo je generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić. O njemu se glasalo odmah, i to na inicijativu člana izvršnog odbora FSS Novice Tončeva, pa je predlog prosleđen pravnicima u srpskoj kući fudbala, koji će u narednom periodu o tome dati pozitivan glas.

To znači da bi šampion Srbije 19. maja (kada se završava Superliga), u slučaju da odbrani trofej, na grb mogao da prišije treću zvezdicu za jubilarnu 30. titulu nacionalnog prvaka.

Pravna komisija FSS je četvoročlano telo u sastavu: Dejan Šuput (predsednik), Veljko Radulović (potpredsednik), Božidar Beronja (član) i ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović (član).

KAO HAJDUK SPLIT

Posebno je zanimljivo da je Dejan Šuput, doktor prava i profesor na Univerzitetu "Union - Nikola Tesla", svojevremeno od 2009. do 2011. bio član pravne komisije kluba sa Marakane. Prema saznanjima Srpskog telegrafa, crveno-belima će pre završetka aktuelnog prvenstva biti priznat šampionat NR Srbije iz 1946. godine. Na sličan način Hrvati su 2011. verifikovali trofej Hajduku iz Splita, što je bila ideja vodilja uprave iz Ljutice Bogdana.

Predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović u razgovoru za Srpski telegraf istakao je da veruje da će komisija za pravna pitanja doneti ispravnu odluku.

- Neka organi FSS odluče. Da to sve prođe pravno kako treba. Svi argumenti su na našoj strani. A mi ćemo sa zadovoljstvom na kraju sezone prišiti treću zvezdicu na grb, na radost armije naših navijača. Potrebno je prvo da na terenu osvojimo aktuelni šampionat, u šta verujemo da ćemo uspeti.

RASKOL U PARTIZANU

Interesantno je da su za Zvezdin predlog na skupštini FSS glasale legende i bivši članovi uprave Partizana poput Save Miloševića, Nenada Bjekovića, Ivice Kralja, Tomislava Karadžića, Dragoljuba Vukadinovića, Janoša Žemberija, kao i doskorašnjeg fudbalera Vladimira Đilasa. To je dovelo do svojevrsnog raskola među partizanovcima, s obzirom na to da je potpredsednik u aktuelnoj upravi Vladimir Vuletić optužio je Zvezdu da siluje istoriju.

- To je stvar kojima treba da se bave ljudi iz Partizana, nije naš problem. Neka se oni međusobno pozabave time - prokomentarisao je Mijailović.

#FK Crvena Zvezda

'