AKTUELNO

Srpski reprezentativac Dušan Tadić najbolji je fudbaler ove nedelje u Ligi šampiona u izboru specijalizovanog statističkog sajta "Who scored", nakon što je sa dve asistencije i golom doneo pobedu Ajaksu u Madridu protiv Reala (4:1).

Tadić je majstorijama na "Santjago Bernabeuu" odveo klub iz Amsterdama u četvrtfinale Lige šampiona i zato zaslužio čistu "desetku" i ovog portala, uz Ekip, Frans fudbal i druge.

"Malo njih je mislilo da će Tadić pružiti takvu partiju. Bio je svetski pobednik u Madridu i nezaustavljiv, sa veštinama driblinga i sirove moći. Učestvovao je u tri od četiri gola Ajaksa i zasluženo izabran za najboljeg ove nedelje", navodi se u obrazloženju "Who scored".

Logično, Tadić se našao i u najboljem timu u nedelju i čine ga još golman Ugo Ljoris (Totenhem), defanzivci Nusar Mazraui, Dejli Blind (Ajaks), Jan Vertongen (Totenhem) i Aleks Teljes (Porto), sredina terena Hakim Zijeh, Doni van de Bek (Ajaks), Musa Sisoko (Totenhem) i Hesus Korona (Porto), a u napadu uz Tadića je Musa Marega (Porto).

Koliko je zasenio sve najbolje govori da iza njega najbolje ocenjeni Marega, strelac i asistent u trijumfu Porta nad Romom (3:1), sa "devetkom".

#Dušan Tadić

#Liga šampiona

'