AKTUELNO

Srpski fudbaler Dušan Tadić, nakon što je sa Ajaksom izbacio Real Madrid iz Lige šampiona i oduševio celu planetu toliko da su krenula poređenja sa Zinedinom Zidanom, kaže da je često gledao video snimke legendarnog Francuza.

Tadić je sa dve asistencije, uz driblinge poput Zidana kod dodavanja Davidu Neresu kod drugog gola, i sjajan gol trasirao put Ajaksu u četvrtfinale za pobedu 4:1 u Madridu i tako oduzeo šansu Realu u pohodu na četvrti uzastopni "ušati pehar".

- Oduvek je Zidan bio moj omiljeni igrač. Sve što je radio bilo je posebno. Verovatno sam gledao previše snimaka njegovih najboljih poteza - uz osmeh je rekao Tadić posle partije karijere.

Desetka Ajaksa naglašava da je klub iz Amsterdama napravio veliki uspeh.

- Igrali smo protiv najboljeg kluba na planeti. Velika je stvar pobediti ga na ovakav način.

Tadić ističe da je ponosan na sve iz kluba, uz podsećanje da je uradio pravu stvar kada je letos prešao iz Sautemptona u Ajaks.

- Baš zbog ovakvih noći sam potpisao za Ajaks. Sve što bi trebalo da uradimo jeste da nastavimo da igramo ovako - zaključio je on. Tadićeva forma dolazi u pravom trenutku i za reprezentaciju Srbije pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i duel u Lisabonu sa Portugalijom 25. marta.

#Dušan Tadić

'