AKTUELNO

Pronađen je avion u kojem je bio fudbaler Kardifa Emilijano Sala zajedno s pilotom Dejvidom Ajbotsonom.

Kako je saopšteno porodici argentinskog fudbalera, avion je pronađen na dnu kanala La Manš u nedelju ujutru, bez ostataka tela dvojice nestalih, za koje se pretpostavlja da su preminuli.

- Mogu da potvrdim da smo pronašli olupinu nestalog aviona u kojem su bili Emilijano Sala i pilot Dejvid Ajbotson. Pronašla je moja ekipa u nedelju ujutro. Porodice su o tome prve obaveštene. Zbog poštovanja prema porodicama nestalih ne bih više govorio o celom slučaju. Sve detalje ćete saznati na vreme - kazao je za Sky Dejvid Mirns, stručnjak za istragu Odeljenja za avionske nesreće koji predvodi potragu.

Argentinski fudbaler Emilijano Sala je trebalo da se pridruži novim saigračima u Kardifu, bio je to transfer karijere za 28-godišnjeg fudbalera, ali je avion kojim je leteo za Vels iz Nanta, nestao je iznad La Manša 22. januara.

Potraga je pokrenuta iste večeri, nije bilo tragova, potraga je trajala tri dana, ali bez uspeha. Na kraju su odustali od potrage, ali Salina porodica nije. Uz pomoć fudbalera, fudbalskih klubova, trenera i brojnih drugih ljudi koji su želeli da pomognu, sakupili su novac za privatnu potragu.

Pre nekoliko dana pronađena su sedišta iz aviona, a u nedelju je pronađen avion, prenosi Skaj sport.

#Avion

#Emilijano Sala

'